Teknoloji

Instagram canlı yayın için yeni araçlar sunuyor

instagram canlı yayın

Instagram canlı yayın araç setine iki yeni özellik ekliyor. İçerik oluşturucuları artık Instagram’da 90 günlük bir zaman dilimi içinde canlı yayın planlaması yapabilecek. Planlanmış canlı yayınlar için hikaye veya paylaşımla bilgi verilebilecek. İzleyiciler de bu yayınlar için hatırlatıcı oluşturabilecek.

Instagram’ın bir diğer yeniliği ise “Pratik Modu” adını taşıyor. Burada kullanıcılar canlı yayından önce prova yapabiliyor ve canlı yayına alacakları konuklarla ses ve ışık testi yapabiliyor ya da konuşacakları konuların üzerinden geçebiliyor. Bu modun henüz kullanıma sunulmadığını belirtmekte fayda var.

Instagram geçtiğimiz nisan ayında sadece sesli şekilde canlı yayın yapabilmeyi mümkün hâle getirmişti. Canlı yayın yapmayan kullanıcılar için bu özellikler pek bir anlam ifade etmese de, Instagram’a yoğun şekilde içerik hazırlayanların bunları memnuniyetle karşılayacağını tahmin etmek pek zor değil.

Instagram’ın canlı yayın özelliği, koronavirüs pandemisi patlak verdiğinde daha yoğun şekilde kullanılmaya başlamıştı. Fiziksel etkinliklerin ortadan kalkmasıyla birlikte Instagram’da canlı etkinlik gerçekleştirmek moda olmuş ve markalar tarafından da kullanılan bir çözüme dönüşmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER