Teknoloji

Instagram canlı yayın süre sınırı dört saate çıkıyor

instagram canlı yayın
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram canlı yayın deneyimini geliştirmeye odaklanmayı sürdürüyor. Şirket, platform üzerinde yayın yapmayı ve daha sonra canlı yayın videolarını saklamayı kolaylaştıracak birtakım küçük değişiklikleri duyurdu.

En büyük güncelleme yayıncıların bundan böyle 60 dakikalık süreyle sınırlı olmaması. Dört saate kadar Instagram’da canlı yayın yapma imkanı bulunuyor. Bu genişletilmiş zaman penceresi dünya çapındaki Instagram kullanıcılarına sunulacak. Bunun için geçmişte herhangi bir fikri mülkiyet veya sözleşme ihlâlinde bulunmamış olmaları gerekiyor.

Tıpkı hikâyeler ve akış paylaşımlarında olduğu gibi, kullanıcılar kendi canlı yayınlarını kişiye özel arşivlerinde görebilecekler. Yayının üzerinden 30 gün geçinceye kadar bunlar saklanacak. Bu içeriği indirip başka bir yerde yeniden yayınlama fırsatı da bulacaklar. Ayrıca Instagram, insanların herhangi bir anda bir şeyler izlemek için ziyaret ettikleri IGTV’ye de canlı yayınları gösterecek “Şimdi Canlı Yayında” bölümünü ekliyor.

Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde Instagram’ın pandemi nedeniyle epey popüler olan canlı yayın formatına daha fazla yatırım yaptığını görüyoruz. Değişikliklerle ilgili olarak yayınlanan yazıda şirket, daha uzun zaman aralığının fitness eğitmenlerine daha uzun dersler yapma imkanı sağlayacağını, aktivistlerin de topluluklarıyla görüşme için daha fazla zaman bulacağını söyledi.

Genel olarak insanların normalde karşılıklı olarak gerçekleştirdikleri aktiviteleri canlı yayın ile değiştirdiğini görüyoruz. Bunların arasında Instagram’ın son aylarda yenilikler eklediği alışveriş de yer alıyor. Bu arada şirket, canlı yayın videolarının insanları uygulamada daha uzun süre boyunca tutmasını umuyor. Ne de olsa canlı yayınlar başka zamanlarda istenildiği gibi izlenemiyor. Aslında insanların canlı yayın yapabilecekleri birçok farklı platform var ve Instagram da yaptığı atılımlarla rekabette öne çıkmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER