Teknoloji

Instagram bir paylaşımı birden fazla hesapta yayınlamaya izin veriyor

instagram yeniden paylaşım

Instagram bir paylaşımı aynı anda birden fazla hesapta paylaşmanıza olanak sağlamaya başlıyor. Şirketten TechCrunch‘a verilen bilgiye göre bu özellik tüm iOS kullanıcıları için hemen açılacak, ancak Android’e gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yeniden paylaşım seçeneği hesabınız için etkinleştirildiğinde, yeni bir paylaşım yapmak istediğinizde, buna dair bir seçenek de göreceksiniz. Kişileri etiketleme ve konum işaretleme seçeneklerinin altında “Başka Hesaplarda Paylaş” şeklinde bir seçenek daha göreceksiniz. Bunun sayesinde paylaşmak istediğiniz diğer hesapları da seçebilirsiniz. Bu, birden fazla kurumsal hesabı yöneten yöneticiler için bir hayli kullanışlı olacaktır. Aynı zamanda kişisel olarak birden fazla Instagram hesabı kullananlar için de zamandan tasarruf sağlayacaktır.

Instagram’ın diğer hesaplarda yeniden paylaşım yapma imkanını sunacağına dair bari söylentiler vardı. Ancak şirket bunu hiçbir zaman tasarlamadığını veya test etmediğini söylemişti. Halbuki geçen yıl, paylaşımların hikâyelerde yeniden paylaşımı özelliği getirilmiş, böylelikle akış içindeki paylaşımların hikâye olarak yeniden paylaşılmasına imkan sağlanmıştı.

Bu arada Instagram, Google Fotoğraflar’daki fotoğrafları içe aktarmak için bir Android kısayolu test ediyor. Bir şirket yöneticisinin belirttiğine göre, Google fotoğraflarını Android’de paylaşma imkanı daha önce de bulunuyordu, ancak bu imkan birkaç farklı adım gerektiriyordu. Şimdi bu işlem çok daha kolay hâle geliyor.

Instagram iOS için yeniden paylaşım özelliğinin ne zaman tamamen kullanıma sunulacağını açıklamadı. Ancak bazı kullanıcılar bunu şimdi bir seçenek olarak hesaplarında görmeye başladılar.

İLGİLİ HABERLER