Teknoloji

Instagram BeReal’dan ilham alan bir özellik üstünde çalışıyor

instagram yeniden paylaşım
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram‘ın başka sosyal medya platformlarında popüler olan özellikleri kendisine uyarlayıp kullanıcılarına sunması daha önce karşılaşılmamış bir durum değil. Görünen o ki, sosyal ağ yakında bu listeye yakında yeni bir özellik daha ekleyecek. Instagram BeReal’dan esinlenmiş gibi görünen bir özellik üstünde çalışıyor.

Bu noktada Instagram’ın yeni özelliğini anlatmadan önce BeReal hakkında bilgi vermekte fayda var. Özü itibarıyla bir selfie uygulaması olan BeReal, kendisini diğer sosyal medya platformlarına karşı daha doğal ve içten bir alternatif olarak tanımlıyor. 2019’da kurulan uygulama, son zamanlarda özellikle Z Kuşağı’nda büyük popülarite kazanmış durumda.

BeReal kullanıcılarını günün gelişigüzel zamanlarda telefonlarının arka ve ön kameralarıyla fotoğraflar çekmeleri için teşvik ediyor. Bu günlük teşvikler iki dakika sürüyor. Yani kullanıcıların iki dakika içinde fotoğraflarını çekip paylaşması gerekiyor. Kullanıcılar daha sonrasında arkadaşları tarafından paylaşılan tüm fotoğrafları görebiliyor.

Instagram’ın yeni özelliği “Candid Challenges” (İçten Meydan Okumalar) olarak adlandırılıyor. Geliştirici Alessandro Paluzzi tarafından verilen bilgiye göre, bu meydan okumalara katılan kullanıcıların karşısına günün belli zamanlarında kendilerinin veya etraflarının fotoğraflarını çekmelerini söyleyen bildirimler çıkacak. Bildirime dokunulduğunda Instagram hem arka hem de ön kamerayı açacak ve kullanıcılara fotoğraf çekmeleri için iki dakika süre verilecek. Çekilen fotoğrafları Instagram hikayeleri arasında görmek mümkün olacak.

Instagram BeReal’dan ilham alan yeni özelliğinin şirket içinde test edildiğini doğruladı. Meta CEO’su Mark Zuckerberg’in platformlarının geleceğinin “genç yetişkinler”in elinde olduğunu daha önce sıklıkla dile getirmişti. Dolayısıyla şirketin Z Kuşağı’nın hoşuna gidecek özellikler üstünde çalışmasına şaşırmamak gerekiyor. Bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER