Teknoloji

Instagram fotoğrafları TikTok benzeri şekilde göstermekten vazgeçmeyecek

instagram flipside
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Instagram tartışmalı tasarım değişikliğini rafa kaldırmış olabilir, ancak bu durum şirketin tam ekran içeriklere olan ilgisini durdurduğu anlamına gelmiyor. Pazartesi günkü haftalık soru-cevap etkinliğinde CEO Adam Mosseri, Instagram’ın bir ya da iki hafta içinde ultra uzun, 9:16 format fotoğrafları test etmeye başlayacağını söyledi.

Mosseri, “Uzun videolarınız olabiliyor, ancak Instagram’da uzun fotoğraflarınız olamıyor.” dedi. “Bu yüzden belki ikisine de eşit davrandığımızdan emin olmamız gerektiğini düşündük.”

Şu anda Instagram, dikey görüntüleri görüntülerken 4:5 civarında bir oranda kırpıyor. Ancak daha ince ve uzun olan 9:16 görüntü oranında fotoğraflar için destek sunmak, kullanıcıların uygulamanın akışında gezinirken tüm ekranı doldurmalarına yardımcı olacaktır.

Instagram’ın TikTok benzeri yeniden tasarımı, bazı fotoğrafçılar tarafından tüm fotoğrafları garip bir şekilde 9:16 karede göstermeye zorlaması nedeniyle eleştirilmişti. Yeni akış, yazıların daha kolay okunması için yazıların altına bindirilmiş gradyanları da ekledi. Ancak bu, fotoğrafçıların çalışmalarının orijinal görünümüyle çatıştı. İlgilenenler konu hakkında Thomas Fitzgerald’ın makalesine göz atabilirler.

Instagram’ın bazı kullanıcılarla yaptığı tartışmalı yeni tasarım testi sırasında Mosseri, tam ekran deneyiminin fotoğraflar için idealden daha geride olduğunu defalarca itiraf etti. Şimdi, Instagram’ın hâlâ bu ultra uzun formatta fotoğraf deneyimini sergileme niyetinde olduğunu görüyoruz. Ancak bu sefer bunu kullanıcılara dayatmayacak gibi görünüyor.

Şirketin kendi verileri, Instagram’ın yenilenmiş tasarımının bazı kişiler tarafından o kadar sevilmediğini ve uygulamayı daha az kullanmaya başladıklarını göstermişti. Mosseri, geçen hafta bir röportajda, “Büyük bir geri adım atmamız, yeniden bir araya gelmemiz ve nasıl ilerlemek istediğimizi anlamamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Ayrıca Instagram, gerçekten zevk alacakları içeriği seçme konusunda daha iyi olana kadar kullanıcılara gösterilen önerilerin sayısını azaltacağını da söyledi.

İLGİLİ HABERLER