Teknoloji

Instagram ana sayfasını önerilen gönderilerle zenginleştiriyor

instagram

Instagram kullanıcılarının bağımlılıklarını sürdürmek için yeni bir yöntem daha bulmuşa benziyor. Uygulamada kullanıcılar ana sayfadaki içeriklerin tamamını gördükten sonra Önerilen Gönderiler başlığı altında sunulan içeriklerle karşılaşıyor.

Önerilen Gönderiler, “Hepsini Gördün” mesajının ardından kullanıcıların karşısına çıkıyor. Sosyal ağ, söz konusu mesajı bundan iki yıl önce bağımlılığa karşı alınan bir önlem olarak sunmuştu. Ancak aradan geçen dönemde Instagram’ın TikTok’la rekabette güçlü kalma ihtiyacı, sosyal medya bağımlılığına karşı uyarıda bulunmaktan daha ağır basmışa benziyor.

Önerilen Gönderiler başlığı altında kullanıcılar otomatik tavsiyelerin yanı sıra reklamlar da görecek. TechCrunch’a konuşan Instagram’ın ürün direktörü Robby Stein, bu özelliğin kullanıcıların akışları bitse bile daha fazla paylaşım görme isteğinden doğduğunu belirtti.

Yine de, bu yeni Instagram özelliğiyle TikTok’u birbirinden ayırmanın pek kolay olmadığını ifade etmek gerekiyor. TikTok’un ana sayfası zaman içinde kullanıcıların alışkanlıklarını öğreniyor ve onlara kimseyi takip etmelerine gerek kalmadan beğenebilecekleri içerikler sunuyor. Bu özellik sayesinde TikTok, karantina döneminde kullanıcılarını kendisine bağlamayı başarmıştı. Dolayısıyla Instagram’ın da TikTok ile mücadele için TikTok’un silahını kullanması mantıklı görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER