Teknoloji

Instagram Alışveriş sekmesinde reklam gösterimini test ediyor

instagram alışveriş

Instagram’da reklam gösterecek daha fazla yer kalmadığını düşünenler yanılmışa benziyor. Instagram tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, Alışveriş sekmesinde reklam gösteriminin test edildiği belirtildi.

Bu reklamlar tek veya birden fazla görselden oluşabilecek ve tahmin edilebileceği üzere bu reklamlar üzerinden alışveriş yapılabilecek. İlk etapta sadece bazı reklam verenler bu imkandan faydalanabilecek. Ancak zaman içinde daha fazla marka bu hizmetten yararlanabilecek.

Instagram’ın daha fazla reklam yerleştirme isteğine şaşırmamak gerekiyor. Sonuçta reklamlar hem Instagram’ın hem de çatı şirketi Facebook’un ana gelir kalemi durumunda. Instagram bu yıl içinde en yeni formatı olan Reels’te de reklam gösterimine başlamıştı. Şirket bir taraftan da çıkartma reklamlarının testine devam ediyor.

Instagram için Alışveriş sekmesinde reklam göstermek mantıklı bir hareket olarak değerlendirilebilir. Instagram’daki reklamların etkisini daha iyi görmek için de Alışveriş sekmesi daha önemli bir mecra olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER