Teknoloji

Insta360 Air kamera Android telefonlara 360 derece videoları getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

insta360 air androidiPhone kullanıcılarına 360 derece video kaydı yapma imkanı sunan Insta360 serisi kameralar Android’e geliyor. Söz konusu versiyona ilişkin duyuru, Berlin’de gerçekleştirilen IFA 2016 sırasında yapıldı.

iPhone için çıkarılan Insta360 nano kamerayı, Android için hazırlanan Insta360 Air kamera izleyecek. Sanal gerçekliğin giderek daha çekici bir teknoloji haline gelmesi ve Facebook’un Haber Kaynağında 360 derece fotoğraf ve videolar göstermeye başlaması, söz konusu fotoğraf ve videoları kaydetmekte kullanılan kameraların daha fazla ilgi görmesini sağlıyor. Arashi Vision ve Ricoh gibi şirketler de 360 derece görüntü kaydı gerçekleştirebilen kameralar geliştiriyor.

Android telefonlar için hazırlanan Air kamerada da Insta360 nano’da bulunan 1080p sensör yer alacak. Ancak yerleşik batarya paketi olmayacağı için kullanıcılar kamerayı akıllı telefona bağlamadan kullanamayacak. microUSB şarj girişi aracılığıyla Android telefona bağlanacak olan kamera, ihtiyaç duyduğu enerjiyi telefondan alacak.

Bu durum kameranın bağımsız kullanımını engellese de, fiyatını da iPhone için hazırlanmış muadilinin önemli ölçüde altına çekecek. Şirketten yapılan açıklamada, USB-C girişine sahip telefonlar için de ayrı bir versiyonun üretileceği belirtildi.

Inst360 Air kasımda satışa sunulacak

Android telefonlar için hazırlanan Insta360 Air, kasım ayında piyasaya sürülecek. Kameranın Birleşik Krallık’taki satış fiyatının 200 doların altında olması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER