Manşetler

İlk günden bu yana Facebook’a yüklenen fotoğraf sayısı çeyrek trilyonu buldu

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un önderliğinde başlatılan Internet.org girişimi dünyanın dört bir yanında internet erişimini artırmak hedefiyle yola çıkarken, girişim kapsamında yayınlanan bir rapor Facebook’un mevcut kullanıcılarının hayatındaki yerini net bir biçimde ortaya koyuyor. Sayfaları ve uygulamaları daha verimli hale getirmek için hazırlanan detaylı bir raporda örnek konu olarak kendi fotoğraf hacmini kullanan Facebook, ortaya oldukça büyük rakamlar koydu.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Facebook’un 1.15 milyarlık kullanıcı tabanının siteye günde ortalama 350 milyon fotoğraf yüklediği belirtilirken, ilk günden bu yana siteye yüklenen fotoğraf sayısının ise 250 milyara ulaştığı ifade edildi. Resmin bütününe bakıldığında ise fotoğrafların işin görece küçük bir kısmını oluşturduğu görülüyor. Facebook’ta günde toplam 4.75 milyar içeriğin paylaşıldığı belirtilirken, bu rakama yorumlar ve durum güncellemeleri de dahil ediliyor. Günlük beğeni sayısı 4.5 milyarı bulurken, gönderilen mesaj sayısı da 10 milyar gibi etkileyici bir rakama ulaşıyor.

Facebook’un geçtiğimiz yıl satın aldığı Instagram’a günde ortalama 55 milyon fotoğraf yüklenirken, toplam rakam 16 milyara ulaşmış durumda. Flickr için bu rakamların günlük 3.5 milyon ve toplam 8 milyar seviyesinde olduğu göz önüne alınınca Facebook’un fotoğraf konusundaki hakimiyeti daha net görülüyor.

İlgili >> Internet.org

İLGİLİ HABERLER