Teknoloji

Ikea’dan duşta müzik dinlemeyi sevenler için suya dayanıklı Bluetooth hoparlör

ikea vappeby

Ikea, Vappeby serisi altında sunduğu ses ürünlerinin sayısını artırmaya devam ediyor. Bu serinin en yeni üyesi, öncelikle duşta kullanım amacıyla tasarlanmış suya dayanıklı yeni bir Bluetooth hoparlör oldu. 15 dolarlık yurt dışı fiyatıyla dikkat çeken hoparlör için şirketin ürün tasarım geliştiricisi Stjepan Begic şu ifadeyi kullandı: “Yeni ürünümüzdeki temel amaç, gerçekten her yerde kullanılabilecek çok yönlü bir üründe kaliteli ses sunmak.”

Silikon kaplı, kare şeklindeki hoparlör, duşa veya başka yerlere asılmasını kolaylaştıracak bir kordonla geliyor. Sarı, siyah ve kırmızı renk seçenekleri bulunan hoparlör, stereo eşleştirme desteği de sunuyor. Yani toplamda 30 dolar verip iki hoparlör satın alarak duşta stereo ses deneyimi yaşanabiliyor.

Yüzde 50 ses seviyesiyle 80 saat pil ömrü vadeden hoparlör, IP67 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikasına sahip.

Ikea’nın yeni hoparlörü nisan ayında piyasaya çıkacak

Vappeby serisinin açılışı, Spotify destekli bir Bluetooth hoparlör olarak da kullanılabilen dış mekanlar için tasarlanmış bir LED lamba ile yapılmıştı. 360 derece ses desteği sunan bu lamba, IP65 toza ve su sıçramalarına karşı dayanıklılık sertifikasıyla gelmişti. Şirketin ürün portföyünde Symfonisk serisi Sonos destekli hoparlörlerin bulunduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Ikea’nın yeni hoparlörünün tek zayıf noktası USB-C girişinin olmaması gibi görünüyor. Ancak 15 dolarlık fiyat etiketi, duşta kullanılabilmesi ve uzun pil ömrü bunu görmezden gelmeyi sağlayabilir. Vappeby serisinin yeni üyesi nisan ayında piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER