Teknoloji

Ikea’dan müzik severleri mutlu edecek yeni bir ürün

ikea plakçalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni ürün kategorilerine girmekten asla çekinmeyen Ikea plakçalar (pikap) çıkararak bu yönünü bir kez daha gösteriyor. İsveçli şirket plakçalarını Obegränsad adını taşıyan yeni koleksiyonu kapsamında kullanıcılarla buluşturacak.

House müzik grubu Swedish House Mafia ile birlikte hazırlanan plakçaların tasarımı “hantal” görünüyor. Ancak bunun Ikea’nın diğer tüketici elektroniği cihazlarının tasarımlarıyla örtüştüğünü belirtmek gerekiyor. Obegränsad koleksiyonunda koltuk ve çalışma masası gibi ürünler de bulunuyor.

Ikea’nın daha önce plak çalabilen başka bir cihaz daha çıkarttığını hatırlatmakta fayda var. Şirket 2018’de Teenage Engineering birlikte geliştirdiği pikap platformunu tanıtmıştı. Profesyonel DJ’ler için hazırlanan cihazın 2019’da piyasaya sürülmesi planlansa da, bu plan gerçeğe dönüşmemişti.

Ikea’da görev yapan mühendis Carmen Stoicescu, yeni plakçalarla ilgili olarak şirketin internet sitesine bazı açıklamalarda bulundu. Konu kendisine iletildiğinde “Daha önce bir pikap yapmayı denemiştik, neden aynı tedarikçiyle çalışmıyoruz?” sorusunu sorduğunu belirten Stoicescu, plakçaların işlevleri konusunda da ipucu verdi. Plakçaların yerleşik hoparlöre sahip olup olmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Ikea plakçalar için belirlediği fiyatı da şimdilik açıklamış değil. Ürün önümüzdeki sonbaharda Obegränsad koleksiyonundaki 20 ürünle birlikte satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER