Teknoloji

Ikea sanal gerçeklik ile mutfak showroom’u oluşturuyor

ikea sanal gerceklik

Özellikle hafta sonları bir Ikea mağazasına gitmek, fazlasıyla yorucu ve rahatsız edici bir eyleme dönüşebiliyor. Kalabalık ve gürültü kimileri için oldukça yorucu olabiliyor. Ancak bazı durumlarda bu ziyareti gerçekleştirmek kaçınılmaz hâle gelebiliyor. Bu zamanlarda pek çok insanın ağzından “Keşke mağaza ayağıma gelse” cümlesi çıkabiliyor. Ikea, gelişen teknolojiden faydalanarak bu dileği yerine getirmeye çalışıyor. Daha önce artırılmış gerçeklik konsepti üzerine bazı deneyler yapan Ikea sanal gerçeklik ile işleri bir adım daha öteye taşıyor. Steam üzerinden bir uygulama yayınlayan şirket, HTC Vive’ın da yardımıyla insanlara gerçek bir mutfakta oldukları hissini yaşatıyor.

ikea-sanal-gerceklik-mutfak-050416-ikea-sanal-gerceklik-mutfak-050416-2

Uygulama, kullanıcılara üç farklı oda tarzı içinden seçim yapma imkanı veriyor. Kullanıcılar Vive’ın kumandasının yardımıyla dolap ve çekmece renklerini değiştirebiliyor. Uygulamada sunulan kısıtlı seçeneklerin kullanıcıların aradıklarını verme ihtimali çok küçük olsa da, şirket uygulamanın sanal gerçekliğin sunabileceklerinin görülmesi amacını taşıyan bir test olduğunun altını çiziyor. Gelen geri bildirimler doğrultusunda önümüzdeki ağustosa kadar uygulamayı güncelleyecek olan Ikea, ağustos sonrasında muhtemelen uygulamayı Steam’den geri çekecek.

ikea-sanal-gerceklik-mutfak-050416-3

HTC Vive’ın oda ölçeğinde hareket takip yeteneği sayesinde kullanıcılar çekmece açma, sebzeleri geri dönüştürme ve ocağın üstüne tava koyma gibi basit görevleri yerine getirebilecek. Uygulamanın ölçeğinin değiştirilmesi sayesinde mutfağın farklı boylardaki kişiler tarafından kullanıma olan uygunluğu test edilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER