Teknoloji

Ikea katalogunun yüzde 75’ini bilgisayar grafikleri oluşturuyor

ikea-katalog-300814

Bir Ikea katalogunun sayfalarında gezinmek bir hayal dünyasında dolaşmaya benziyor, dairenizin ne kadar büyük olabileceği noktasında hayaller kurmaya zorluyor. Ancak görünüşe göre, Ikea katalogunun kendisi de hayal dünyasının niteliklerinden fazlasıyla yararlanıyor gibi görünüyor.

The Computer Graphics Society tarafından paylaşılan bilgiye göre, Ikea katalogundaki ürün fotoğraflarının yüzde 75’i bilgisayar grafiklerinin bir ürünü. Kuruluş Ikea’nın gerçek fotoğraflar yerine neden dijital çizimleri tercih ettiğine dair sorusuna, bu yöntemin Ikea’nın tasarımcılarına çok daha fazla esneklik verdiği, ayrıca ürünlerin dünya çapında dağıtıma çıkmasından önce bir de fotoğraflarının çekimiyle vakit kaybedilmediği ve buna bağlı olarak çeşitli engellerin ortadan kaldırıldığı şeklinde bir cevap aldı.

Ikea 2012 yılında yaptığı bir açıklamada 2013 yılında katalogunun yüzde 25’lik kısmının bilgisayar grafikleriyle hazırlanacağını söylemişti. Ancak görünen o ki, şirket kısa zamanda bu hedefin epey üzerine çıkmış.

İLGİLİ HABERLER