Bilim

IKEA’dan “daha yeşil bir dünya” hedefine önemli katkı

ikea

Son yıllarda pek çok şirket yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor. Ancak çok azı tükettiğinden daha fazla enerji üretebiliyor. IKEA, 2020 itibarıyla bu küçük grubun bir parçası olacağını öngörüyor.

IKEA’nın çatı şirketi Ingka’dan yapılan açıklamada, Ikea’nın ürettiği yenilenebilir enerji miktarının 2019’un sonu itibarıyla mağazalarında tükettiğinden fazla olacağını belirtti. Şirket, 2020’de de üretilen ve tüketilen enerji miktarlarının, en kötü ihtimalle, birbirleriyle denk gelmesini bekliyor.

IKEA’dan yapılan açıklamada, son 10 yıllık dönemde güneş ve rüzgar enerjisi için yaklaşık 2.8 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Şirket tarafından Reuters’e gönderilen açıklamada bu yatırımların sürdüğü ve geçtiğimiz hafta içinde ABD’deki iki güneş çiftliğinden hisse alındığı belirtildi.

IKEA uzun vadeli başka çevre hedeflerine de sahip

IKEA’nın çevre ve enerji konusunda uzun vadeli hedefleri bulunuyor. Şirket 2025 itibarıyla mağazalarında evlerde kullanılabilecek güneş panelleri satmayı planlıyor. IKEA’nın 2030 için koyduğu hedef ise karbon salınımının etkisini sıfırlamak.

IKEA’nın açıklamasının zamanlaması da dikkat çekici. Tıpkı Google ve Amazon’un da aralarında bulunduğu şirketler gibi, IKEA’nın da Küresel İklim Grevi’ni ve Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi’ni kullanarak bir “iyi niyet inşası” yaptığı ve tartışmalardan kaçındığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER