Teknoloji

iFixit pil değişim setinin fiyatında indirime gitti

ifixit pil degisim setiiFixit pil değişim setleriyle akıllı telefonlarının pil performansından memnun olmayanlara bu durumu değiştirme imkânı sağlıyor. Apple’ın pil değişikliği için ABD’de uyguladığı fiyatı 29 dolara indirmesinin ardından harekete geçen iFixit, daha önce 39 ila 49 dolar arasında sattığı değişim setlerinin fiyatını 29 dolar ve altındaki rakamlara indirdi.

Apple, pil ömrünü korumak adına eski telefonlarını yavaşlattığının ortaya çıkmasının ardından büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı. Süreçte şeffaf davranmadığı için özür dileyen şirket, önümüzdeki ocak ayının sonundan 2018’in aralık ayına kadar iPhone 6 veya daha sonra piyasaya çıkan bir telefona sahip olanlara 29 dolar karşılığında pil değiştirme imkânı sunmuştu. Şirket, hâli hazırda bu işlem için ABD’de kullanıcılarından 79 dolar alıyor.

iFixit’in sunduğu teklif ise Apple’ın indirim önerisine göre bazı avantajlar barındırıyor. iFixit ile iPhone 4s gibi eski modellerin de pilini değiştirmek mümkün oluyor. Sadece iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın pil değişim setleri için 29 dolar ödemek gerekirken, diğer telefonların pil değişim setlerinin büyük kısmı 24.99 dolar karşılığında satılıyor. Setin içinde telefonun kasasını açmakta kullanılacak cihazlar ve yeni bir pil bulunuyor.

iFixit pil değişim seti tüm işi telefon sahibine bırakıyor

Ancak iFixit pil değişim setinin önemli bir dezavantajı olduğunu da unutmamak gerekiyor. Apple’ın teklifi profesyonel pil montajını da kapsıyor. iFixit’in setinde ise iş başa düşüyor. Kullanıcıların pil montajını kendileri yapmaları veya işi becerikli bir arkadaşlarına havale etmeleri gerekiyor. iFixit’in indirim kararında Apple’ın uyguladığı indirimle köşeye sıkışmasının da etkili olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu indirimin 2018’de iFixit pil değişim seti satışlarına nasıl bir etki yapacağı ise yıl içinde görülecek.

İLGİLİ HABERLER