Manşetler

iFixit Galaxy Fold’un söküm hikayesini sayfasından kaldırdı

galaxy fold

Popüler cihazları söküp içinde nelerin olduğunu ortaya koymasıyla bildiğimiz iFixit sitesi, geçtiğimiz günlerde Samsung Galaxy Fold’u da parçalarına ayırmıştı. Bu sayede Samsung’un piyasaya çıkışını ertelediği Galaxy Fold’un içteki ekranının bozulmasına neden olabilecek kusurlar hakkında önemli ipuçları edinmişti. Ne var ki, iFixit bu çalışmasını siteden kaldırdı. Her ne kadar Samsung’dan doğrudan bir talep gelmemiş olsa da, bunu Samsung’a olan saygısından yaptığını belirtti.

iFixit, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Galaxy Fold birimimize güvenilir bir ortak tarafından sağlandı. Samsung, bu iş ortağı aracılığıyla, iFixit?in parçalama işlemini siteden kaldırmasını istedi. Analizlerimizi yasal veya başka şekilde kaldırma yükümlülüğümüz yoktur. Ancak, cihazları daha iyi bir hale getirme konusunda müttefik olduğunu düşündüğümüz bu ortağa olan saygımızdan, perakende olarak Galaxy Fold satın alabilmemiz için hikayemizi geri çekmeyi seçiyoruz.”

Samsung’un neden böyle bir talepte bulunduğunu bilmiyoruz. İyi niyetli bir açıdan bakacak olursak, Samsung hâlâ Fold üzerinde çalışmaya devam ediyor. Tasarım değişecek ve Samsung da hiçbir zaman satışa çıkmayacak bir cihazın içinde neler olduğunun görünmesini istemiyor. Bununla birlikte, iFixit’e Galaxy Fold’u temin eden iş ortağı, Samsung tarafından büyük bir baskı görmüş de olabilir.

iFixit’in Galaxy Fold söküm işlemi sayesinde, Samsung’un katlanabilir telefonunun menteşe yapısında açıklık bulunduğunu, bunun da içeriye yabancı maddelerin sızıp ekranda bozukluklara neden olabileceğini anlamıştık. Merak edenler için Galaxy Fold’un iFixit tarafından parçalarına ayırma işlemi Internet Archive’da yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER