Teknoloji

IDC’nin tahminine göre 2015 yılında Android ve Windows Phone ilk iki sırayı paylaşacak

IDC analistlerinin öngörülerine göre 2011 yılı içinde Android dünya çapında akıllı telefon işletim sistemleri klasmanında liderlik koltuğuna oturacak. iOS ise Symbian’ın arkasında üçüncü sırada yer alacak. Microsoft için konuşacak olursak, her ne kadar birçok kişi Nokia’nın Windows Phone trenine atlaması konusunda karamsar düşünürken, IDC ise iki şirketin kurduğu ortaklığa herkesten daha fazla güveniyor.

IDC’de kıdemli araştırma analisti olarak görev yapan Ramon Llamas “2015 yılına gelindiğinde, IDC Windows Phone’un dünya genelindeki işletim sistemi sıralamasında Android’in ardından ikinci sırada olacağını tahmin ediyor.” şeklinde konuştu. Buna paralel olarak, Symbian’ın pazar payının gittikçe azalacağı tahmin ediliyor, 2011’de yüzde 20.9 olarak öngörülen pazar payının 2015’e gelindiğinde yüzde 0.2’ye kadar düşeceği tahmin ediliyor. RIM ve Apple’ın her ikisinin de pazar payı kaybına uğrayacağı, BlackBerry işletim sisteminin yüzde 14.9’dan 13.72ye, iOS’in ise yüzde 15.7’den yüzde 15.3’e düşeceği öngörülüyor.

Nokia’nın donanım potansiyeli ve Android’in OEM’ler arasında giderek yükselen popülaritesi nedeniyle Windows Phone ve Android’in gelecekteki hakimiyetlerini arttıracağı düşünülüyor. Apple’ın iOS ile çalışan ürün yelpazesinin nispeten dar oluşu, ancak bununla birlikte platform ve şirketin insanların gözündeki konumu onları akıllı telefon klasmanında canlı tutmayı sürdürecek.

İlgili – IDC

İLGİLİ HABERLER