Teknoloji

iCloud Windows uygulamasını etkileyen sorun için harekete geçildi

icloud kesinti

Windows 10 Ekim 2018 güncellemesinin geri dönüşü, herkes için iyi haber niteliği taşımıyor. Microsoft bir açıklama yaparak iCloud Windows uygulamasının kullanıcılarının güncellemenin ardından yaşadıkları bir sorunun çözümü için Apple ile birlikte çalıştığını duyurdu.

Söz konusu sorun, en son Windows 10 sürümünü kullananların paylaşılan fotoğraf albümlerini güncellerken veya eş zamanlarken sıkıntı yaşamasına yol açıyor. Tüm cihazlarından fotoğraflarına zahmetsizce erişmek isteyenler için bunun ciddi bir sorun olduğunu belirtmek gerekiyor.

Sorunun çözümünün kullanıcılara ne zaman sunulacağı henüz kesinlik kazanmış değil. Ancak iki şirket, çözüm sürecinde de işlerin pürüzsüz ilerleyebilmesi konusunda işleri şansa bırakmıyor. Buna göre, iCloud uygulamasının yüklü olduğu bilgisayarlara Windows 10 Ekim güncellemesi yüklenemiyor. Güncellemeyi yükledikten sonra iCloud uygulamasını yüklemeye çalışanlar ise Windows’un ilgili iCloud sürümünü desteklemediği şeklinde bir uyarıyla karşılaşıyor. Kısacası, iCloud kullanıcılarının bir süre için Windows 10 güncellemesi ve depolama servisi arasında seçim yapması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER