Teknoloji

iCloud Windows uygulaması kullanıcılarını memnun edecek güncellemeler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Teknoloji dünyasının üç büyükleri Apple, Google ve Microsoft arasında bir tür “sevgi-nefret ilişkisi” olduğu söylenebilir. Birbirleriyle rekabet hâlinde olan ve birbirlerini eleştirmekten kaçınmayan bu üç şirket, bir taraftan da çok büyük ölçekli olmasa da ortak çalışmalar yürütüyor. Bu işbirliği genellikle rakiplerin platformları için uygulama ve servis hazırlamanın ötesine geçmiyor. Söz konusu işbirliklerine en son örnek, iCloud Windows 10 uygulamasının Microsoft’un uygulama mağazasına girişi oldu.

iCloud daha önce de Windows platformunda boy göstermişti. Ancak bu uygulama son kez haberlerde boy gösterdiğinde Apple ve Microsoft arasında konuşulmayan bir gerginlik söz konusuydu. Windows 10 için geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan güncelleme, iCloud’un paylaşılan albüm eş zamanlama özelliğini bozmuş ve Microsoft da bu durum üzerine iCloud’un yüklü olduğu bilgisayarlara güncellemenin dağıtımını durdurmuştu. Söz konusu sorun zaman içinde çözülse de, yeni uygulama daha uzun soluklu bir çözüm getiriyor.

Apple masaüstü uygulamalarını nadiren Microsoft Mağaza’da kullanıcılarına sunuyor. Bu da iCloud Windows 10 uygulamasının çıkışını ciddi anlamda bir sürpriz hâline getiriyor. Uygulama, adında “iCloud” geçen herhangi bir uygulamadan beklenecek işlevleri yerine getiriyor. Kullanıcıların dosya ve belgelerini iCloud Drive’a aktarmalarını sağlayan uygulama, bu belge ve dosyalara başka cihazlar üzerinde de erişmeyi mümkün kılıyor.

icloud windows 10

iCloud’un yenilenen Windows 10 uygulaması, Microsoft’u bir hayli gururlandırmış gibi görünüyor. Özellikle uygulamanın Microsoft’un OneDrive Files On-Demand’de yararlandığı teknolojiyi kullanması yazılım devini mutlu etmişe benziyor. Bu sayede iCloud uygulamasının iCloud Drive’daki dosyalara Windows’un Dosya Gezgini üzerinden erişmesi mümkün hâle geliyor. Kullanıcılar Dosya Gezgini’ndeki dosyaları rahatlıkla diğer iCloud kullanıcılarıyla paylaşabiliyor.

iCloud Windows 10 uygulaması sayesinde iOS kullanıcıları cihazlarından uzak olsalar bile; iCloud Fotoğrafları’na, e-postalarına, takvimlerine, görevlerine ve Safari’deki yer imlerine rahatlıkla erişebilecek. Yenilenen uygulamanın daha önce görülen sıkıntıları engelleyip engellemeyeceği ise bir sonraki Windows 10 güncellemesiyle anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER