Teknoloji

iCloud Windows uygulaması için parola oluşturucusu

icloud windows parola oluşturucusu

Apple’ın iCloud Windows uygulamasına gelen yeni bir güncellemeyle birlikte parola oluşturucusu ekleniyor. Aynı zamanda bulut tabanlı depolama aracı için ProRaw ve ProRes fotoğraf ve video formatları için de destek ekleniyor. Ayrıca güncellemeyle birlikte, paylaşılan iCloud Drive dosya veya klasörünün katılımcıları için diğer kullanıcıları ekleme veya kaldırma imkanı geliyor.

Parola oluşturucunun eklenmesi, Apple’ın iCloud anahtar zincirini çok daha kullanışlı bir platformlar arası parola yöneticisi hâline getirecektir. Windows kullanıcılarının iCloud hesaplarından şifrelere erişmesine izin veren, ancak bunları oluşturmasına imkan tanımayan bir güncelleme geçtiğimiz ağustos ayında gelmişti. Yılın başında kullanıma sunulan sürülen Chrome iCloud uzantısı ile birlikte, Windows iCloud kullanıcıları artık Apple cihazlarından uzaktayken temel şifre yönetimi özelliklerine erişebilir hâle gelmişti.

Bu arada, ProRes ve ProRaw desteğinin eklenmesi, en yeni iPhone modellerinin artık her iki formatta da çekim yapabildiği göz önüne alındığında faydalı olacaktır. Bu fotoğrafları veya videoları bir Windows makinesinde görüntülemek veya düzenlemek istiyorsanız, onları Windows PC’nizle eşitlemeyi kolaylaştırmak yararlı olacaktır.

İLGİLİ HABERLER