Teknoloji

Chrome için iCloud Anahtar Zinciri desteğini getiren uzantı yayınlandı

icloud parolaları chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Chrome’un Windows ve Mac versiyonları için iCloud Anahtar Zinciri içinde depolanan şifreleri kullanmayı sağlayan resmi bir uzantı yayınladı. İnternet tarayıcısı olarak Chrome’u ve özel şifre yöneticisi olarak iCloud Anahtar Zinciri’ni kullananlar, bu eklenti sayesinde Windows ve Mac bilgisayarları arasında gidip gelmeyi çok daha hızlı şekilde yapabilecekler.

Uzantının yayınlanması, Safari’yi diğer platformlarda otomatik olarak güçlü şifreler oluşturmak için kullandıysanız, oturum açmanız istendiğinde artık Chrome’da da bu şifreleri kolaylıkla seçebileceğiniz anlamına geliyor. Windows için Chrome’da oluşturulan şifreler, Apple cihazlarda da kullanılabilmeleri için iCloud’a geri senkronize ediliyor.

iCloud Parolaları uzantısı Chrome Web Mağazası’nda

Uzantı, iCloud Parolaları olarak adlandırılıyor ve artık Chrome Web Mağazası’nda mevcut durumda bulunuyor. İşlevselliğin ayrıntıları, uzantının yayınlanmamasına veya başka bir şekilde duyurulmamasına rağmen, yeni bir özellik olarak “iCloud Şifreleri için Chrome Uzantısı Desteği”ni listeleyen iCloud Windows 10 uygulaması güncellemesiyle birlikte geçen hafta ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER