Teknoloji

iCloud Anahtar Zinciri Windows kullanımı Chrome eklentisiyle genişleyecek

icloud anahtar zinciri chrome eklentisi

Apple ve Microsoft cihazları arasında gidip gelmek zorunda kalan kullanıcılar bundan böyle parolalarını yönetmek için daha kolay bir araca sahip olabilir. Görünüşe göre iCloud Anahtar Zinciri Windows 10’a bir Chrome uzantısı olarak geliyor. Aslında bu işlev Windows 10 için iCloud uygulamasına gelmiş gibi görünüyor, ancak kullanılması henüz yayınlanmamış Chrome uzantısını beklemek gerekiyor.

Windows 10 için iCloud’un en son sürümü, yeni özellikler listesinde “iCloud Şifreleri için Chrome Uzantısı Desteği”ni içeriyor. Uygulamayı açtığınızda yeni bir Şifre senkronizasyon seçeneği var. Kutuyu işaretlemek, iki faktörlü kimlik doğrulama talebiyle birlikte bir oturum açma isteminin ortaya çıkmasını sağlıyor. Apple’ın destek sayfasına göre, bu özelliğe erişebilmek için hesabınızda iki faktörlü doğrulamanın etkin olması gerekir ki, bu da iyi bir seçim olacaktır. Çünkü teorik olarak tüm parolalarınızı senkronize edeceksiniz.

Tekrar giriş yaptıktan sonra Chrome için iCloud Şifreler uzantısını indirmeniz isteniyor. Ancak, indirme düğmesi sizi şu anda bir 404 sayfasına götürüyor ve uzantıyı Chrome Web Mağazası’nda aramak da ortaya herhangi bir sonuç çıkarmıyor. Görünüşe göre Apple, Windows için iCloud güncellemesini biraz erken başlatmış olabilir.

Windows’ta iCloud Anahtar Zinciri’ne erişim, iPhone’larında, iPad’lerinde veya Mac’lerinde kullanan kişiler için hayatı çok daha kolaylaştıracaktır. Bu nedenle Chrome eklentisinin yakında kullanıma sunulacağını umuyoruz. Ancak, bekleyemiyorsanız, her zaman özel bir şifre yöneticisine geçebilirsiniz. Elbette, iCloud Anahtar Zinciri’ni zaten kullanıyorsanız tüm parolalarınızı taşımak zahmetli olacaktır, bu nedenle biraz daha beklemeniz daha iyi olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER