Ulaşım

Hyundai yeni elektrikli otomobili RM20e’yi tanıttı

hyundai rm20e
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Hyundai RM20e Racing Midship Sports Car adını taşıyan yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Güney Koreli şirket bu otomobille hem motor sporları alanındaki iddiasını bir üst seviyeye taşımayı hem de N serisi performans otomobillerindeki yeni nesil amaçlarını yansıtmayı hedefliyor.

RM20e, elektrikli yarış otomobillerinden beklendiği gibi güçlü bir performans vadediyor. Ancak Huawei otomobilin dengeli tasarımı sayesinde yollardaki performansının da keyif verici olacağını belirtiyor.

RM20e’de 810 beygir gücünde bir motor bulunuyor. Bu motor sayesinde otomobil üç saniyeden kısa bir süre içinde 0’dan saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyor. Saatte 200 kilometre hıza çıkmak içinse 9.88 saniye yeterli oluyor. Otomobil bütün bunları yaparken bir yarış otomobilinde olması gereken çekişi, dengeyi ve fren performansını vadediyor. Bir yandan da “günlük sürüşün sessizliği” ve tepkisellik gibi özelliklerin RM20e’de bulunduğu belirtiliyor.

Otomobilin maksimum hızı saatte 250 kilometrenin üzerinde. 60 kWh kapasiteli pil biraz küçük olsa da, hafif tasarım nedeniyle buna pek şaşırmamak gerekiyor. Ancak 800V hızlı şarj desteği sayesinde otomobili hızlıca piste çıkarmak mümkün oluyor.

Hyundai RM20e, şirketin yeşil ulaşım planının temel direği işlevini görecek. Şirket, 2025’e kadar 44 çevre dostu modeli yollara çıkarmayı hedefliyor. Bu modeller arasında N serisi araçlar da bulunuyor. Bu araçların Hyundai’nin Prophecy isimli konsepti kadar havalı görünmesi beklenmese de, şirketin klasik modellerine kıyasla daha heyecan verici tasarımları tercih edeceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER