Teknoloji

Huawei’ye ABD’den 90 günlük yeni süre

huawei abd virus elektrikli otomobil

ABD’de Trump yönetimi, 19 Kasım tarihinde Huawei’ye, ABD şirketleriyle iş yapmaya izin veren 90 günlük bir süre uzatması daha verdi.

Geçtiğimiz mayıs ayında, ABD Ticaret Bakanlığı Huawei’yi Kuruluşlar Listesine almış, bu nedenle de bu şirketin ABD teknolojilerini satın almasını yasaklayan birtakım kısıtlamalar getirmişti. Bu durum Google’ın Huawei’nin Android lisansını askıya alması gibi bazı sonuçlara yol açmıştı.

Reuters tarafından verilen habere göre, daha önce verilmiş olan izin bittiğinde, Trump yönetimi başlangıçta sadece iki haftalık kısa bir izin vermeyi planladı. Ancak daha sonra bunu 90 günlük süre uzatımına dönüştürdü.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross yayınlanan açıklamada, “Geçici Genel Lisans uzatması, operatörlerin Amerika Birleşik Devletleri’nin en uzak bölgelerinden bazılarında hizmetten mahrum bırakılacak olan müşterilere hizmet vermeye devam etmelerini sağlayacaktır.” dedi.

Ticaret Bakanı daha önce ABD yönetiminin Huawei’ye Google ve Microsoft gibi şirketlerden yongalar ve yazılım servisleri satın almaya imkan tanıyacak lisanslar üzerinde çalıştığını kaydetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER