Manşetler

Huawei Watch GT Huawei’nin web sitesinde görüldü, Wear OS yok

huawei watch gt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son iki haftadır Huawei Watch GT ile ilgili epey dedikodu ve sızıntı ortalıkta dolaşıyor. Ancak bunların en sonuncusu şimdiye kadar çıkanların içinde en kapsamlısı. Üstelik doğrudan Huawei’nin kendi web sitesinden geliyor.

Huawei, yakında çıkacak saatle ilgili detayları web sitesine koydu. Ancak kısa bir süre sonra bunları kaldırdı. Yine de Watch GT’nin Wear OS yerine kendi geliştirdiği işletim sistemiyle çalışacağını açık etmiş oldu. Aynı zamanda saatin, yukarıda yer alan fotoğrafını da görmüş olduk.

Öğrendiklerimiz bunlarla sınırlı değil; sızıntı sayesinde saatin 1.39 inç, 454 x 454 piksel çözünürlüklü AMOLED ekrana sahip olacağını biliyoruz. Aynı zamanda saat alüminyum ve seramikten üretilecek.

İçeride 420 mAh kapasiteli pil bulunacak. Daha önceki sızıntılar saatin standart saat modunda 30 gün kadar çalışabileceğini ve 22 saatlik GPS ile izlemeli egzersiz imkanı sunacağını işaret ediyordu.

Pil ömrünün bu kadar yüksek seviyeye çıkması, muhtemelen saatte üçüncü taraf uygulamaların bulunmayacak olmasına bağlı. Bunun yerine bildirimler, fitness, takvim ve bunun gibi çeşitli Huawei yapımı araçlar bulunacak.

Öte yandan Huawei’nin gösterimi sayesinde saatin kalp hızı ölçer, uyku takibi ve TruRelax adı taşıyan atmosferik basınç monitörü gibi özelliklere sahip olacağını da öğreniyoruz.

Son ilginç unsur da, saatin kullanılabilmesi için saatle birlikte kullanılacak telefonda EMUI 9 yazılımının çalışmasına ihtiyaç duyulması oluyor.

EMUI 9, Huawei’nin Android 9 Pie üzerine eklediği kendi kullanıcı arayüzü. IFA 2018’de ilk kez gösterilen bu arayüz nedeniyle saatin şu an için sadece Huawei markalı Android telefonlarla kullanılabileceğini anlıyoruz.

Huawei Watch GT ile ilgili çok daha fazla ayrıntıyı, 16 Ekim’de gerçekleştirilecek Mate 20 ve Mate 20 Pro lansmanında öğrenmeyi umuyoruz. Biz de Londra’daki bu etkinliği yerinden takip edeceğiz ve gelişmeleri hızlı biçimde aktaracağız.

İLGİLİ HABERLER