Teknoloji

Huawei Watch GT hakkında yeni detaylar ortaya çıkıyor

huawei watch gt

Huawei Watch GT, bundan kısa süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde görülmüştü. FCC belgelerinin ardından telefona ait olduğu söylenen pazarlama materyalleri de ortaya çıkmıştı. İsrail merkezli WiseBuy sitesinde yer alan bir haber, Huawei’nin yeni akıllı saatiyle ilgili yeni detayları gözler önüne seriyor.

Habere göre, Watch GT’de 1.4 inç büyüklüğünde yuvarlak bir AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 454 x 454 piksel çözünürlük sunuyor. 46.5 mm. çapa sahip Watch GT’nin kasası 10.4 mm. kalınlığında.

Huawei Watch GT kalp atış hızı sensörü, GPS ve pusula barındırıyor. Suya dayanıklılığı sayesinde yüzme antrenmanları için de uygun hâle gelen Watch GT, Firstbeat adını taşıyan sanal bir spor hocasına da ev sahipliği yapıyor. Huawei TruSleep isimli özellik ise uyku takibi görevini üstlenecek.

Watch GT’de 410 mAh büyüklüğünde bir pil bulunuyor. Bu pil kullanıcılara 14 günlük bir kullanım süresi vadediyor. Ekran daima açık tutulduğunda bu süre 7 güne iniyor. GPS’in aktif hâle getirildiği durumlarda ise pil ömrü 20 saate kadar geriliyor.

Huawei Watch GT ile birlikte Huawei Terra bileklik de gelecek

Huawei Watch GT ile birlikte Huawei Terra kod adıyla anılan bir bilekliğin de tanıtılacağı söyleniyor. Bu bilekliğin 0.95 inç AMOLED ekrana, GPS’e ve kalp atış hızı monitörüne sahip olacağı iddia ediliyor. İki giyilebilir ürünün de 16 Ekim’de Mate 20 ve Mate 20 Pro ile birlikte tanıtılması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER