Teknoloji

Huawei Watch D akıllı saat ile tansiyon ölçülebilecek

huawei watch d

Huawei, Watch D adını taşıyan yeni bir akıllı saat tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yeni akıllı saat, giyilebilir ürünlerde pek sık karşılaşılmayan bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkacak. Huawei Watch D’yle kullanıcılar kan basınçlarını yani tansiyonlarını ölçebilecek.

Resmi makamlardan onay alan akıllı saate ait olduğu bir görsel, Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşıldı. Huawei’nin yeni akıllı saatini bu ay bitmeden duyurabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Sızıntıya göre, Huawei Watch D’nin testlerinde sona yaklaşmış durumda. Paylaşımda akıllı saatle yapılan tansiyon ölçümlerinin doğruluk oranının yüksek olduğu belirtildi. Tansiyon ölçebilen az sayıda akıllı saatin yanında yerini alacak olan Watch D, tasarımıyla da Huawei’nin akıllı saat portföyünde farklı bir yerde duracak.

huawei watch dHuawei’nin akıllı saatlerinin büyük kısmı çift butonlu yuvarlak bir kadrana sahip. Bazı modellerde de tek tuşlu dikdörtgen kadran tercih ediliyor. Watch D’de ise kadran dikdörtgenden ziyade kare gibi görünüyor. Huawei Watch D’nin sağ kenarında iki tuşun bulunması da ayrıca dikkat çekiyor.

Huawei Watch D, Çin Devlet İlaç İdaresi’nden ikinci sınıf tıbbi cihaz sertifikası almış durumda. Bu sertifikanın alınması, saatin tansiyon ölçme özelliğinin çıkar çıkmaz Çin’de kullanılabileceği anlamına geliyor. Watch D’nin tansiyon ölçme özelliğinin diğer ülkelerde kullanılabilmesi için de benzer sertifikaların alınması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER