Teknoloji

Huawei Watch 2 2018 iki farklı versiyonla resmiyet kazandı

huawei watch 2 2018Akıllı telefon pazarındaki etkisini artırmayı başaran Huawei, aynı başarıyı giyilebilir ürün kategorisinde de tekrarlamayı istiyor. Yüzde 6’lık pazar payıyla bu hedefini belli bir ölçüde gerçekleştirmiş gibi görünen şirket, pazar payını artırmak adına yeni cihazları da kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Huawei Watch 2 2018, bu hedef doğrultusunda gözler önüne çıkan en yeni giyilebilir ürün oldu.

Huawei’nin yeni akıllı saati, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Watch 2 Pro’nun biraz daha geliştirilmiş hâli olarak tanımlanabilir. Wear OS işletim sistemli saatte 1.2 inç büyüklüğünde OLED ekran bulunuyor. Söz konusu ekran 390 x 390 piksel çözünürlüğe sahip.

Akıllı saatin kalbinde Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 768 MB RAM ve 4 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. NFC yongasının varlığı ise akıllı saatin Huawei Pay mobil ödeme sistemini desteklemesini mümkün kılıyor.

Huawei Watch 2 2018, iki farklı versiyonla potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkacak. Bu versiyonlardan birinde sadece Bluetooth bağlantısı bulunurken, diğer versiyonda e-SIM veya nano SIM kartlar desteklenecek. SIM kartlar ile kullanıcılar 4G bağlantısından yararlanabilecek. Ancak bu bağlantı, saatin 1 gün olarak belirlenen varsayılan pil ömrünü 12 saate indirecek.

Huawei Watch 2 2018’in Bluetooth versiyonu için Karbon Siyahı ve Yıldız Grisi renk seçenekleri sunulacak. Nano SIM uyumlu versiyon Canlı Turuncu, e-SIM versiyonu ise Karbon Siyahı renk seçenekleriyle raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER