Teknoloji

Huawei ve Vivo küresel lisans anlaşması imzaladı

huawei

Huawei, kendisi gibi Çin menşeili bir akıllı telefon üreticisi olan Vivo ile bir çapraz lisans anlaşması imzaladı. Bundan bir ay önce Nokia da Vivo ile benzer bir anlaşmaya imza atmıştı. Anlaşma kapsamında Vivo belli 5G teknolojileri için Huawei’ye ödeme yapacak. Böylelikle Vivo’nun Huawei’nin belli 5G patentlerin sahibi olduğu ülkelerde faaliyet göstermesi mümkün olacak.

Huawei’nin Fikri Mülkiyet Departmanı’nın tepe yöneticisi Alan Fan, anlaşmanın “iki şirketin birbirlerinin patentlerinin değerine duyduğu karşılıklı saygıyı” yansıttığını belirtti. Bu anlaşmanın iki şirketin gelecekte ortak çalışmasının yolunu açtığı da ifade edildi.

Fan ayrıca iki şirketin araştırmaları ortaklaşa finanse ettiğini ve inovasyonun meyvelerini standartlaştırmaya ve paylaşmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi. Vivo’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Huawei, Amazon ile de bir patent anlaşması imzalamıştı

Bu, Huawei’nin hafta içinde imzaladığı ikinci büyük anlaşma oldu. Şirket, benzer bir anlaşmayı Amazon ile de imzalamıştı. Söz konusu anlaşma sayesinde Amazon’un küresel ölçekte patentli Wi-Fi ve video oynatma teknolojilerini kullanmasını mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER