Teknoloji

Huawei ultra kavisli ekran tasarımının patentini aldı

huawei ultra kavisli ekran

P50 serisini tanıtan Huawei’de gözler Mate 50 serisine çevrildi. Serinin üyeleri konusunda henüz ortada resmi veya gayrı resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak Huawei tarafından patenti alınan ultra kavisli ekran tasarımı, akıllara bazı ipuçları getiriyor.

LetsGoDigital sitesinin ulaştığı patent dosyasına göre, Huawei’nin ultra kavisli ekranının kenar bölümleri de işlevsel olacak. Dokunmatik ekranın kenar bölümü üzerinden ses yüksekliği gibi ayarlar yapılabilecek.

Huawei’nin bu fikri bir süredir sessiz sedasız değerlendirdiği anlaşılıyor. Patent başvurusunun 2019’un mart ayında yapıldığı belirtilirken, bu fikrin basit bir uygulaması Mate 30 serisinde de görülmüştü. Mate 30 serisinde de ses yüksekliğinin ayarı, ekranın kenar bölümündeki sanal tuşlarla yapılmıştı.

Hazırlanan görseller, ekstra ekran alanının farklı komutlar için kullanılabileceğini gösteriyor. Uygulama ikonlarının yerleştirilebileceği bu alan üzerinden mesajların da okunabileceği belirtiliyor.

Huawei için ultra kavisli ekran tasarımını hayata geçirmek zor olmayabilir. Ancak bu yıl P50 serisini oldukça geç çıkaran şirketin Mate 50 serisi konusunda henüz kesin bir karara varmadığı da söylentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER