Teknoloji

Huawei tablet pazarında da ikinci sıraya yerleşti

huawei developer accelerator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarında Apple’dan ikinci sırayı aldıktan ve Samsung’un arkasına yerleştikten sonra Huawei, tablet pazarında da ikinci sıradaki yeri almayı başardı. Samsung’u yerinden eden şirket, iPad üreticisinin arkasından geliyor.

Söz konusu bilgi tablet pazarına yönelik olarak gerçekleştirilen DigiTimes Araştırması sonuçlarıyla elde edildi. Araştırmaya göre, pazar 2019’un ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 8.9, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 8.7 küçülme kaydetti. Yılın ilk çeyreğinde 37.15 milyon tablet satıldı. Bu, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12.9 düşüş anlamına gelse de, yıldan yıla yüzde 13.8’lik yükselme kaydedilmiş oldu.

İlginçtir ki, Apple piyasaya çıkan en son iPad modelleri sayesinde tacı elinde bulundurmaya devam ederken, Huawei Samsung’u yerinden ederek ikincilik koltuğuna oturmuş oldu. İlginç olan bir başka ayrıntı da tabletleri çalıştıran işlemcilerle ilgili. Qualcomm MediaTek’i geçmeyi ve işlemci tedariği bakımından ikinci sıraya yerleşti.

Ekran boyutları bakımından, 8 inç ve 7 inç tabletlerde yüzde 6.7’lik düşüş varken, daha büyük ekranlı cihazlara olan talep arttı. Bu bağlantıdan araştırmanın detaylarına ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER