Manşetler

Huawei SD ve microSD kartlarını yeni ürünlerinde kullanamayacak

huawei facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’nin Huawei’ye getirdiği yasağın etkileri büyümeye devam ediyor. Çinli donanım üreticisinin, şimdi de SD Birliği adlı, SD ve microSD kartları için standartlaşmış özellikleri belirleme rolü üstlenen ticari grubundaki üyeliği askıya alındı.

Bu karar doğrultusunda, 9to5Google‘ın belirttiğine göre, Huawei’ye gelecekte çıkaracağı akıllı telefon veya dizüstü bilgisayarlarında SD veya microSD kart desteği sunmasına dair izin verilmeyecek.

SD Birliği, Huawei’nin gruptan çıkarılmasının Trump’ın başkanlık emriyle ilgili olduğunu doğruladı. Böylelikle Çinli şirketin yasak nedeniyle etkilendiği son alan da bellek kartları oldu. MicroSD ve SD kartlar mevcut Huawei donanımlarında çalışmaya devam edecek. Ancak SD Birliği’nden uzaklaştırılması, Huawei’nin gelecek ürünlerinde bu standartları kullanamayacağı anlamına geliyor.

SD Birliği, Huawei ile ilişkileri askıya alan tek kuruluş değil. Google, ARM, Intel, Qualcomm ve Broadcom da Huawei ile ilişkilerini yasak nedeniyle durduran şirketler arasında bulunuyor. Sektör genelinde Wi-Fi standartlarını belirleyen Wi-Fi Birliği’nin de ABD yasağına bağlı olarak Huawei’nin üyeliğini geçici olarak sınırlandırdığı söyleniyor. Ayrıca Huawei, yine ABD yönetimiyle yaşanan durum nedeniyle RAM spesifikasyonlarını belirlemekte rol oynayan yarı iletken standartları grubu JEDEC’teki üyeliğinden de gönüllü olarak ayrıldı.

SD kartları kaybetmek Huawei için şu anda çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Huawei, Mate 20 Pro ve Huawei P30 Pro gibi modellerinde Nano Bellek Kartları (NM) adını taşıyan, microSD kartın alternatifi bir bellek formatını kullanmaya başlamıştı. Üstelik bu format kendisine ait. NM bellek kartları microSD kartlardan daha küçük ve yeni cihazlarında bu kart formatını daha çok göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER