Teknoloji

Huawei Pocket S2’nin tanıtım tarihi için yeni iddia

huawei pocket s2

Katlanabilir Huawei Pocket S2 hakkındaki ilk haberler geçtiğimiz yılın kasım ayında gündeme gelmiş ve telefonun aralık ayında resmiyet kazanabileceği belirtilmişti. Ancak aralık ayında çıkan başka bir haberde, telefonun tanıtımının 2024’ün başlarına ertelendiği iddia edilmişti. Çin kaynaklı yeni bir paylaşım, hem Pocket S2’nin tanıtım tarihine hem de şirketin kendi işlemcisini taşıyan bir dizüstü bilgisayara ışık tutuyor.

Bu paylaşıma göre, Pocket S2 27 Şubat’ta resmen gözler önüne çıkacak. 27 Şubat’ın seçilmesi, resmi duyurunun 2024 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2024) sırasında yapılabileceği anlamına geliyor. Sızıntıda telefonun kalbinde Kirin 9000S işlemcinin yavaşlatılmış bir versiyonunun bulunabileceği de belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Mate 60 serisinde de Huawei’nin Kirin 9000S işlemcisi bulunuyor. Pocket S2’nin diğer özellikleri ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Huawei Pocket S2 ile birlikte bir dizüstü bilgisayar da tanıtabilir

Pocket S2 ile birlikte Kirin PC işlemcili yeni bir dizüstü bilgisayarın tanıtılması da konuşulanlar arasında yer alıyor. Huawei’nin Kirin PC işlemcisinde 4 x TSV büyük çekirdek, 4 x TSV orta çekirdek, grafikler için Maleoon 910 8-10cu, çift büyük çekirdekli NPU (Ascend Lite), çift mikro çekirdekli NPU (Ascend Tiny), 32 GB’a kadar LPDDR5 bulunacak. Performansının Apple A12Z ile karşılaştırılabilir olduğu söyleniyor. Maleoon 910, Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği GPU olduğunu hatırlatmakta fayda var. Kirin işlemcili bilgisayarın Harmony OS’de çalışması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER