Teknoloji

Huawei P9 çok büyük ihtimalle 6 Nisanda tanıtılacak

huawei p9

Mobil Dünya Kongresi’nde amiral gemisi akıllı telefon yerine Huawei Mate Book hibrit ürününü tanıtmayı tercih eden Huawei, yeni nesil amiral gemisi için tarihi belirledi gibi görünüyor. Gönderimine başlanan davetlere göre Huawei P9 için 6 Nisan 2016 tarihinde Londra’da bir etkinlik düzenlenecek. Aslında Huawei P9’un tanıtılacağına dair bir ipucu söz konusu davette yer almıyor, ancak tarih Huawei’nin amiral gemisi P serisi telefonlarını tanıttığı zaman aralığının içine düşüyor.

Bundan bir hafta önce Huawei P9’a ait olduğu iddia edilen bir prototipin fotoğrafları sızmış, cihazın çift kamera sensörü, parmak izi okuyucusu ve metal gövdesi ortaya çıkmıştı. Ayrıca Huawei ile Leica arasında gerçekleşen iş ortaklığının bir sonucu olarak P9’un Leica lens barındırması da bekleniyor.

Huawei’nin P9’un üç ya da dört farklı versiyonunu çıkaracağı söylentiler arasında yer alıyor. Bunlardan bir tanesi P9 lite, diğeri standart P9, diğeri de üst sınıf P9 Max olacak. Giriş segmentindeki telefonun Snapdragon 650 işlemci, 16 GB dahili hafıza ve 2 GB RAM barındırması bekleniyor. Standart telefonda Kirin 950 işlemci, 32 GB dahili hafıza ve 3 GB RAM yer alacak.

Dedikodusu yapılan standart modelde olması beklenen diğer teknik özellikler ise şu şekilde sıralanıyor: 5.2 inç ekran, 12 MP Leica lensli arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, parmak izi sensörü, 16/32/64 GB dahili hafıza seçenekleri, 2GB/3GB/4GB RAM, Wi-Fi, 4G LTE, Bluetooth 4.1, 3900 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu arada P9 Max’ın da 6 inç, Quad HD ekran barındırması bekleniyor.

huawei p9 davetiye

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER