Teknoloji

Huawei P9 iFixit testinden yüksek puan aldı

huawei p9 ifixitGünümüzde tasarımı şık, malzeme kalitesi yüksek akıllı telefonlar üretebilmek için bazı tavizler vermek gerekiyor. Çıkarılabilir pillerden vazgeçilmesi, söz konusu tavizler arasında ilk sırada yer alıyor. Buna ek olarak, vidaların sertleştirilmesi de akıllı telefonların içini açmayı zorlaştırıyor. Dolayısıyla günümüzde bir akıllı telefonun iFixit’in tamir edilebilirlik testinden 10 üzerinden 7 puan alması, kayda değer bir gelişme niteliği taşıyor.

Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonu P9 da iFixit’ten yüksek bir puan alarak dikkatleri bir kez daha üzerine toplamayı başarıyor. iFixit ekibi, Huawei P9’un bazı noktalarda Apple’a üstünlük sağladığını belirtirken,   Çinli üreticinin belli alanlarda Apple’dan ilham almış gibi gözüktüğü notunu düşmeyi ihmal etmedi.

Fixit’e göre, P9’un iPhone’dan esinlendiği noktalar arasında pürüzsüz metal arka panel, anten bantları, pürüzsüz yuvarlatılmış köşeler, alt hoparlör ızgarasının ve kulaklık jakının konumlandırılması yer alıyor. Ancak Huawei P9 iFixit testinde dikkat çekilen esas nokta, akıllı telefonda iPhone’daki gibi “pentalobe” vidalarının neredeyse aynı konumda kullanılması oluyor.

Parçalara ayırma işlemi, söz konusu vidaların ilk defa Apple’ın akıllı telefonlarından başka bir cihazda kullanıldığını ortaya koyuyor. Bunun pek iyi bir gelişme olduğunu söylemek ise mümkün değil. Çünkü, pentalobe vidalarını açmak için özel bir tornavida kullanmak gerekiyor. Vidaları yerinden çıkarma işleminin de oldukça zahmetli olduğu vurgulanıyor.

P9 ile iPhone arasındaki benzerlikler burada son buluyor. Akıllı telefonun içindeki diğer bileşenler oldukça modüler gözüküyor ve bunları çıkartmanın pek de zor olmadığı belirtiliyor. Kulaklık jakı, USB-C girişi ve ahize hoparlörü bile rahatlıkla yerlerinden çıkarılabiliyor. Pili yerinden oynatmak ise yapıştırıcı bantların varlığı nedeniyle biraz daha zorlaşıyor. Buna ek olarak, pili yerinden çıkarmanın çok güvenli bir şey olmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Huawei P9 iFixit testinde 10 üzerinden 7 puan almayı başarıyor. Bu da cihazı tamir etmenin çok zor olmadığı anlamına geliyor. Huawei P9’un daha yüksek puan alamamasında pentalobe vidalarının kullanımı ve kaynaşık ekran montajının tercih edilmesinin temel faktörler olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER