Londra merkezli Nous, evlerin fatura ve abonelik takibini üstlenen yapay zeka hizmetini büyütmek için 17 milyon dolar yatırım aldı. İşlem yapan yapay zeka ajanlarının günlük işlere yayıldığı dönemde girişim, öneri sunmanın ötesinde kullanıcı adına işlem yürütmeye odaklanıyor. The Next Web’in aktardığı yatırım turuna Heartcore Capital ve Mosaic Ventures öncülük etti. Şirket, kaynağı yeni özellikler ve uluslararası genişleme için kullanacak.
Chalfen Ventures, Joyance Partners ve Bain Future Back Ventures da tura katıldı. Girişimin melek yatırımcıları arasında Monzo ve GoCardless’ın kurucularından Tom Blomfield, Founders Factory’den Brent Hoberman ve Faculty’nin kurucularından Marc Warner bulunuyor. Nous’un kurucusu ve yöneticisi Greg Marsh ise daha önce konut kiralama girişimi onefinestay’i kurmuştu.
Hizmet, enerji, geniş bant internet, mobil hat ve otomobil sigortası gibi düzenli harcamaları izliyor. Daha uygun tekliflere geçişi yönetebiliyor, abonelikleri iptal edebiliyor ve formları doldurabiliyor. Bunların yanında pahalı sözleşme koşullarını ve yaklaşan yenilemeleri de işaretliyor. Şirket, aile takvimi, yerel hizmet sağlayıcısı bulma ve randevu oluşturma işlerini de ürünün görevleri arasında sayıyor.
Nous’un verdiği rakamlara göre hizmeti Birleşik Krallık’ta yaklaşık 250 bin hane kullanıyor. Girişim, hane başına yılda ortalama 2.765 sterlin harcamayı yönettiğini belirtiyor, bunun toplam karşılığı 685 milyon sterlini aşıyor. Şirketin tipik bir hane için açıkladığı yıllık tasarruf ise 734 sterlin, ancak bu tutar bağımsız bir ölçüm veya her kullanıcı için garanti anlamına gelmiyor.
Nous, öneri vermenin ötesinde kullanıcı adına işlem yapıyor
Nous, çoğu görevde büyük dil modellerinden yararlanıyor. Para kararları gibi hassas işlemlerde ise sabit kuralları devreye soktuğunu söylüyor. Bu ayrım, metin üreten bir modelin bütün kararları tek başına almasıyla aynı işleyişi sunmuyor. Girişim, hata riskini azaltmak için bu yaklaşımı kullandığını belirtiyor.
Öte yandan şirket, kullanıcı verisini satmadığını ve reklamdan gelir elde etmediğini de vurguluyor. Sigorta gibi düzenlemeye tabi ürünlerde işlem yapabilmesini Birleşik Krallık finans düzenleyicisi FCA kaydına bağlıyor. Bu kayıt, farklı ülkelerde aynı hizmetleri otomatik olarak sunabileceği anlamına gelmiyor ve her yeni pazarın kendi kuralları ve hizmet kapsamı bulunuyor.
2021’de kurulan Nous, ürününü 2025’te beta aşamasından çıkardı ve önümüzdeki yıl daha fazla harcama kategorisini ve günlük ev işini kapsamak istiyor. Uluslararası açılım planına rağmen şirket henüz bu duyuruda Türkiye için bir hizmet takvimi açıklamıyor. Dolayısıyla yatırım haberi, Türkiye’de kullanıma açılmış yeni bir fatura yönetimi uygulaması anlamına gelmiyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

