Manşetler

Huawei P9 dört farklı versiyonla çıkabilir

Huawei P9

Huawei bu yıl beklenen amiral gemisi Android telefonu P9 için dört farklı versiyon çıkarmayı planlıyor. İlgili kaynakların Venture Beat sitesine aktardıklarına göre, Çinli şirket normal P9’un yanı sıra bütçe dostu P9lite, daha büyük ekranlı P9max ve teknik özellikler bakımından daha zengin P9’u çıkarmayı hedefliyor.

Şirketin planları hakkında bilgisi olan kaynağın belirttiğine göre, dördüncü P9 çeşidi daha büyük ekran, artırılmış RAM ve bellek ve ayrıca özel bir çift lensli kamera sistemiyle gelecek. Venture Beat’in genellikle doğru çıkan sızıntılarıyla bilinen yazarı Evan Blass, çift lensli 12 megapiksel sensör konfigürasyonunun, ilk kez 2014-2015 model Huawei Honor 6 Plus’ta gösterilen yapının ikinci nesil versiyonu olacağını belirtiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Huawei P9: Dedikodular, haberler, beklenen özellikler

Kaynaklar, Huawei’nin yeni akıllı telefonların ekranlarında QHD çözünürlüğe yer vermeye niyetli olmadığını, görüntü kalitesindeki küçük artışın pil ömrünü düşürmeye değmeyeceğini düşündüğünü ekliyor. Aynı kaynaklar bu dört telefonun hiçbirisinin MWC’de tanıtılmayacağını, tanıtımın daha sonra düzenlenecek bir etkinlikte gerçekleştirileceğini kaydediyor.

huawei-p9-cizim-190116

Bu hafta başında Geekbench veri tabanında yer alan bir kayıt ortaya çıktı. Bu sızıntı Huawei P9’un çizimini gösteriyor ve Çinli üreticinin tasarımda farklı bir yöne kaydığını işaret ediyor.

Çizimlerin dikkate değer ayrıntıları arasında fiziksel ana ekran tuşunun varlığı da bulunuyor. Bu, muhtemelen parmak izi sensörü de içeriyor.

Eğer Venture Beat sitesinden gelen dedikodular doğruysa, o hâlde Huawei’yi epey yoğun bir yıl bekliyor. Çinli şirketin akıllı telefon grubunun çift işletim sistemli bir dizüstü bilgisayar üzerine de çalıştığı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABERLER