Teknoloji

Huawei P50 Pro sızıntısı büyük arka kameraları gösteriyor

huawei p50 pro

Huawei P50 Pro, yılın ilk yarısında tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Bekleyiş sürerken P50 Pro ile ilgili sızıntılara da yenileri ekleniyor. Bu sızıntıların en yenisi, akıllı telefonun büyük arka kameralarını gösteriyor.

Daha önceki sızıntılarda da Huawei’nin P50 Pro’nun arka kamera sistemine dair çeşitli iddialar gündeme gelmişti. Son sızıntının OnLeaks rumuzuyla tanınan duyumcu Steve Hemmerstoffer tarafından paylaşılması, güvenilirliğini artırıyor.

Günümüzde akıllı telefon üreticileri cihazlara genellikle üç veya dört arka kamera yerleştirmeyi tercih ediyor. Bu tercihte bulunan üreticiler arasında yer alan Huawei’nin P50 Pro’da sadece iki arka kameraya yer vermesi garip bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak kamera lenslerinin büyüklüğü, Çinli üreticinin kamera tarafında farklı bir yaklaşımdan ve teknolojiden yararlanabileceğini düşündürtüyor. Buna ek olarak, Huawei’nin bu iki büyük boşluğa ikiden fazla lens yerleştirebileceğini de belirtmek gerekiyor.

huawei p50 proP50 Pro’nun 6.6 inç olduğu söylenen ekranının etrafındaki çerçeve oldukça küçük. Ekranın orta üst kısmında ise kamera deliğinin varlığı göze çarpıyor. Arka panelde ana materyal olarak camın tercih edildiği, telefonun 8.6 mm. kalınlığının ise kamera çıkıntısıyla 10.3 mm. olduğu belirtiliyor.

Kirin 9000 veya 9000E işlemciyle geleceği söylenen Huawei P50 Pro için henüz bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Akıllı telefonun 17 Nisan’da tanıtılabileceği söylense de, bu tarihin cumartesi gününe denk gelmesi ihtimali oldukça aşağıya çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER