Teknoloji

Huawei P50 Pro’ya 5G bağlantısı getiren özel kılıf

huawei p50 pro 5g kılıf
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uluslararası siyaset koşulları Huawei’yi çeşitli ülkelerde diğer 5G teknolojisi tedarikçilerinden ayırıyor. Bunun bir etkisi de şirketin amiral gemisi telefonlarında yalnızca 4G teknolojisinin bulunması oluyor. Ancak Huawei bir geçici çözüm keşfetti: Huawei P50 Pro için yerleşik 5G modemli bir kılıf sayesinde mevcut telefona yeni nesil bağlantı ekleniyor. Bu arada kılıfın Huawei’nin kendisi tarafından üretilmediğini, Soyealink adlı bir şirketin üretimi yaptığını belirtelim.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, şu anda yalnızca Huawei P50 Pro destekleniyor. Bununla birlikte çözüm yeterince popüler olduğunu kanıtlarsa, şirket muhtemelen diğer Huawei telefonları için kılıflar üretecektir. Kılıf yakında 800 CNY (1888 TL) fiyatla Çin’de satışa sunulacak.

Kılıfın 5G modemiyle (6GHz altı, NSA+SA) uyumlu bir eSIM’i ve işlemesi için gerekli olan çift çekirdekli 1.35 GHz işlemcisi var. Ancak her şey (eSIM kurulumu dahil) telefondan kontrol ediliyor. Durum çubuğunda görünen bir sinyal gücü göstergesi bile var, bu yüzden 5G’ye sorunsuz bir şekilde bağlanan telefonun hissini iyi biçimde veriyor.

huawei p50 pro 5g kılıf

Kılıf yaklaşık 3.2mm kalınlığında ve 52g ağırlığında. Dış kısım, deri benzeri bir dokuya sahip poliüretandan yapılmıştır. Şu anda açık gri olmak üzere tek bir renk var.

Kılıf, telefonla USB üzerinden iletişim kuruyor ve telefondan güç alıyor. Kılıfın kendi USB-C bağlantı noktası, SuperCharge desteği dahil olmak üzere şarj ve veri aktarımı (USB 2.0 hızları) için kullanılabilir.

Resmi Soyealink sitesinde Huawei P50 Pro için özel 5G kılıfa daha yakından bakabilirsiniz. Huawei P50 Pro Avrupa’da ve Türkiye’de satışta olsa da, bunun Çin dışında satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

İLGİLİ HABERLER