Manşetler

Katlanabilir ekranlı Huawei P50 Pocket resmiyet kazandı

huawei p50 pocket

Mate X serisiyle katlanabilir telefon pazarında boy gösteren Huawei, P50 Pocket ile potansiyel kullanıcılarına farklı bir tasarım sunuyor. İstiridye kabuğu tarzında bir cihaz olan P50 Pocket katlandığında çok boyutlu menteşe tasarımı sayesinde boşluksuz bir şekilde görünüyor. P50 Pocket, Huawei’nin P50 serisi için benimsediği üç boyutlu şekilde yapılandırılmış özel cam tasarımını da koruyor.

Akıllı telefonda 6.9 inç büyüklüğünde 120 Hz OLED ana ekran mevcut. Görüntü oranı 21:9 olan bu ekran, 2790 x 1188 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın orta üst kısmında ise ön kameranın yerleştirildiği yuvarlak kesik mevcut.

1 inç büyüklüğündeki yuvarlak kapak ekranı ise saati, tarihi ve bildirimleri göstermekten daha fazlasını yapıyor. Birinci ve üçüncü taraflar uygulamalar için özel araç takımları barındıran bu ekran, ana ekranda yapılan işleri sürdürmeye de yardımcı oluyor. Örneğin, harita uygulamasından alınan yol tarifinin takibi kapak ekranı üzerinden sürdürülebiliyor.

P50 Pocket’ın arkasında üç kamera bulunuyor. 40 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 32 megapiksel ultra spektrum kamera eşlik ediyor. Ultra spektrum kamera, renk işlemesini kuvvetlendiriyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un Snapdragon 888 4G işlemcisi mevcut. İşlemciden de anlaşılacağı üzere, telefonda 5G desteği sunulmuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB.

Kutusundan HarmonyOS yüklü olarak çıkacak telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 40W kablolu şarj desteğine sahip 4000 mAh pil veriyor. Açıldığında 7.2 mm., katlandığında ise 15.2 mm. kalınlığında olan telefon, tartıda 190 gram çekiyor.

huawei p50 pocketHuawei P50 Pocket siyah, beyaz ve özel üretim altın rengi seçeneğiyle raflardaki yerini alıyor. Telefonun 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip baz versiyonu, Çin’de 8988 yuan (16207 TL) karşılığında satışa sunuldu. Telefonun uluslararası çıkış tarihi konusunda bilgi verilmese de, Huawei P50 Pocket’ın Çin dışında da satılacağını doğruladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER