Teknoloji

Huawei P40 Pro ve P40 özellikleri ile ilgili resmi tanıtım öncesi son sızıntılar

huawei p40 pro

26 Mart’taki resmi tanıtımı öncesinde, Twitter üzerinden paylaştığı sızıntılarla bildiğimiz Ishan Agarwal, Huawei’nin en yeni telefonları P40 Pro ve P40 ile ilgili birtakım bilgiler paylaştı.

Beklendiği gibi, P40 Pro fotoğrafçılıkla ilgili bir telefon olacak. Telefonda 50 megapiksel geniş açılı kamera, 40 megapiksel telefoto kamera, uçuş süresi derinlik sensörü ve muhtemelen ultra geniş açılı 12 megapiksel kameranın olacağı söyleniyor. Agarwal’a göre, telefoto kamera ile süjeye 50 kat yakınlaştırma yapmak mümkün olacak.

Açıkçası, bu S20 Ultra’nınkinden daha düşük bir yakınlaştırma seviyesi. Ancak Samsung’un 100x Space Zoom özelliği ile yakınlaştırma yapıldığında her zaman mükemmel sonuçların elde edilmediği söyleniyor. Yani o kadar yüksek yakınlaştırma seviyesine çıkılmaması çok büyük sorun olmayacaktır.

6.58 inç ekranının sol üst köşesinde delik barındıracak P40 Pro’nun 32 megapiksel ön kamera ve derinlik sensörü içereceği söyleniyor. Teoride bu durum P40 Pro ile daha gerçekçi ve çarpıcı biçimde alan derinliği efekti verilmiş selfie portre fotoğrafların çekilebileceğini gösteriyor.

huawei p40 pro

Agarwal, telefonun Huawei XD Fusion Engine olarak adlandırılan bir bileşen içereceğini de söylüyor. Bu özellik hakkında çok fazla detay bilmesek de Google’ın Pixel Visual Core özelliği gibi çalışacağını söyleyebiliriz. Yani, telefonun HDR fotoğrafları derlemek için harcadığı zaman azalacak ve fotoğrafçılık yeteneklerini farklı alanlarda genişletecektir.

İçeride ise, hem Huawei P40 Pro hem de P40’ın şirketin Kirin 990 işlemcisini barındırması bekleniyor. Geçtiğimiz yılın eylül ayında, IFA 2019’da duyurusu yapılan bu işlemci, entegre 5G Modem de barındırıyor. Ancak bu modem mmWave, yani milimetrik dalga frekanslarını desteklemiyor. Bu durum şu an için Türkiye’deki kullanıcıları pek ilgilendirmiyor, ancak yurt dışında, mmWave desteği sunan şebekelerden yararlanmak mümkün olmayacaktır.

Agarwal, P40 Pro’nun RAM miktarını belirtmemiş. Aynı zamanda depolama seçenekleri hakkında da herhangi bir bilgi vermemiş. Bu nedenle telefonun performans yetenekleri hakkında elimizde henüz net bir tablo yok. Bununla birlikte, 4200 mAh kapasiteli pil içereceğini belirtmiş.

P40 Pro’nun rakiplerinden üstün olacağı bir taraf 40W hızlı kablosuz şarj desteğini barındırması olacak. Agarwal, bundan yüzde 100 emin olmadığını söylüyor. Eğer doğruysa, bu durumun P40 Pro’nun pil sağlığını uzun vadede ne kadar etkileyeceğini görmek ilginç olacaktır.

Tahmin edilebileceği üzere, Huawei P40 bu ikili içinde biraz daha düşük seviyede heyecan veren bir cihaz olacaktır. Agarwal, bu telefonun 6.1 inç ekran taşıyacağını, arkasında ise 50 megapiksel, 16 megapiksel ve 8 megapiksel çözünürlüklü üç kameranın olacağını söylüyor. Dikkat çekmek gerekir ki, bu telefonda yakınlaştırma yeteneği 30 kata kadar olacak. Aynı zamanda 3800 mAh gibi daha düşük kapasiteli bir pil bulunacak. Daha pahalı kardeşi gibi derinlik sensörlerini taşımayacak. Ancak P40 Pro’nun XD Fusion Engine özelliğini göreceğiz.

Her iki telefonda da Google uygulamalarının eksikliğinin etrafından dolaşmaya yarayacak bir özellik bulunacak. XDA Developers’ın rastladığı bulgulara göre Huawei, insanları AppGallery’de bulunmayan uygulamaların APK’larını indirmek için web sitelerine yönlendiren bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER