Teknoloji

Huawei P40 serisi tanıtım tarihi kesinleşti

huawei p40 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei gelecek nesil amiral gemisi telefonları Huawei P40 ve P40 Pro modellerini 26 Mart tarihinde Paris’te düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacağını dün düzenlenen Barselona etkinliğinde duyurdu.

Geçen yıl yine aynı tarihte, aynı yerde tanıtılan Huawei P30 serisinin aksine, P40 serisi telefonlarda aralarında Google Play Store’un da bulunduğu çeşitli Google uygulamaları ve servisleri yüklü olmayacak. Çünkü ABD yönetiminin Çinli telekomünikasyon devine uyguladığı engelleme neticesinde Google, Huawei’nin Android lisansını askıya almıştı. Geçen yılın ikinci yarısında çıkan ve bu ay başında Türkiye’ye gelen Huawei Mate 30 Pro bu yaptırımlardan etkilenmişti.

Huawei P40 ve Huawei P40 Pro da aynı şekilde Google uygulamaları ve servisleri olmadan çıkacak. Huawei ve Turkcell’in geçtiğimiz günlerde duyurduğu iş birliği neticesinde, bu telefonları Turkcell’den alacak müşterilerin çeşitli Turkcell uygulamaları ve servislerini telefonlarında ön yüklü olarak göreceğini tahmin ediyoruz.

Bu arada Google, geçtiğimiz hafta sonuna girilirken yayınladığı bir açıklama ile Huawei telefonlarında servislerinin ve uygulamalarının eksikliğiyle ilgili bilgi vermişti. Şirket, bunların cihazlara elle yüklenmemesi konusunda da uyarıda bulunmuştu.

huawei p40 pro

Yeni cihazlarda 120 Hz ekranların bulunması bekleniyor. P40’ın arkasında üç kamera, P40 Pro’nun arkasında ise beş tane kamera bulunacak. Telefonlar Android 10 ve Huawei’nin EMUI 10 kullanıcı arayüzüyle yüklü gelecek.

Huawei P40 Pro’nun sızan fotoğrafları arkada beş lensli bir kamera yapısının olduğunu gösteriyor. Ayrıca selfie kamera için delik barındıran bir ekran, alt kenarda USB-C portu ve kavisli kenarlar da dikkat çeken özellikler arasında bulunuyor. Ayrıca kulaklık jakı da yok gibi görünüyor.

Daha önce sızan fotoğraflar da Huawei P40 modelini aralarında nane yeşilinin de bulunduğu altı farklı renkte göstermişti.

Huawei bir kez daha yeni P serisi modellerini, mart ayında Paris’te tanıtıyor. Huawei CEO’su Richard Yu, P40 Pro’yu “dünyanın en güçlü 5G amiral gemisi telefonu” olarak nitelendirdi.

İLGİLİ HABERLER