Teknoloji

Huawei P40 serisinin yolculuğu P40 Lite ile başlıyor

huawei p40 lite

Huawei, P40 serisinin ilk üyesini Avrupa’da gözler önününe çıkardı. Huawei P40 Lite, yakında İspanya’da kullanıcılarıyla buluşacak. P40 Lite’ın Huawei’yi yakından takip edenler için tanıdık bir cihaz olduğunu belirtmek gerekiyor. Akıllı telefon Çin’de Nova 6 SE, Malezya’da ise Nova 7i adıyla satışa sunulmuştu.

Huawei P40 Lite’ın kalbinde Kirin 810 işlemci bulunuyor. Android 10’un üstüne kurulu EMUI 10 kullanıcı arayüzüyle gelen akıllı telefonda Google’ın mobil servisleri mevcut değil. Kirin 810’a 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Huawei’nin tescilli NM kartıyla depolama alanını genişletmek mümkün oluyor.

Huawei P40 Lite’ın 6.4 inç büyüklüğündeki LCD ekranı, Full HD+ çözünürlüğe sahip. Bu ekranın sol üst köşesindeki delik, 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya da ev sahipliği yapıyor.

huawei p40 lite

Huawei P40 Lite’ın arkasında dört sensörlü bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistem, arka panelin sol üst köşesine yerleştirilmiş. 48 megapiksel çözünürlüklü sensör, sistemde ana kamera görevini üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı sensörün yanında makro kamera ve derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

Huawei P40 Lite için ön sipariş dönemi 2 Mart’ta başlayacak

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4200 mAh kapasiteli pili sağlıyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 40W şarj desteğine sahip. 3.5 mm. kulaklık jakı taşıyan akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı da güç butonuna entegre edilmiş.

huawei p40 lite

Huawei P40 Lite’ın İspanya’daki fiyat etiketinde 299 avro yazacak. P40 Lite için ön sipariş dönemi 2 Mart’ta, teslimatlar ise 7 Mart’ta başlayacak. Üçüncü taraf satıcılarda ise ürünü 16 Mart’tan itibaren bulmak mümkün olacak. P40 serisinin diğer üyeleri ise 26 Mart’ta Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak.

İLGİLİ HABERLER