Teknoloji

Huawei P30 ve P30 Pro’nun tasarımları kılıf sızıntısıyla ortaya çıktı

huawei p30 pro

Huawei yeni amiral gemisini tanıtmak için 2019 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2019) geçmesini bekliyor gibi görünüyor. Ancak bazı aksesuar üreticileri, Huawei’nin baklalarının şimdiden etrafta dolaşmasına yol açıyor. Adı pek bilinmeyen aksesuar üreticilerinin beklenen telefon tasarımlarını sızdırması sıradan bir durum olsa da, sızıntının kaynağı Spigen gibi bir marka olunca işler biraz değişiyor. Huawei P30 ve P30 Pro için hazırladığı bazı ürünleri sızdıran Spigen, merakla beklenen telefonların tasarımlarını da gözler önüne serdi.

Tıpkı geçtiğimiz yılın modelleri gibi, P30 ve P30 Pro da birbirleriyle hemen hemen aynı tasarıma sahip. Her iki telefonun ekranlarında da su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Bu da telefonların önlerinde aynı kamera ve sensör kurulumunun bulunduğuna dair bir ipucu olarak değerlendiriliyor. İki telefonun arkasında da parmak izi tarayıcısına rastlanmaması, tarayıcının ekranın altına entegre edilmiş olduğunu düşündürüyor.

P30 ve P30 Pro arasındaki benzerlikler burada sona eriyor. P30’un arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunuyor. Dikey şeklinde konumlandırılan bu modülün hemen altında flaş yer alıyor. P30 Pro ise yine dikey olarak sıralanan dört lensten oluşan bir kameraya sahip. Bu kameraya eşlik eden flaş ise modülün sağ tarafına yerleştirilmiş. Bu da flaş için kılıfta tuhaf görünen bir boşluğun açılmasına neden olmuş.

Bir diğer fark da telefonun alt kenarında göze çarpıyor. P30 kılıfının alt kenarındaki boşluk, kulaklık jakını da kapsayacak kadar büyük. P30 Pro’da ise sadece mikrofon için bir boşluk bırakılmış gibi görünüyor. Bu durum P30’da kulaklık jakının geri döneceğine dair dedikoduları destekliyor. P30 Pro içinse söz konusu dönüşün ihtimali daha düşük.

Huawei P30 ve P30 Pro hakkında bilinenler şu an için sınırlı. Akıllı telefonların Kirin 980 yonga seti taşımalarına kesin gözüyle bakılıyor. Telefonların tanıtımı ise mart ayında gerçekleştirilecek gibi görünüyor. Sızan görsellerde cihaz ekranlarında 28 Mart tarihinin görünmesi de bu ihtimali artırıyor. Huawei’nin MWC 2019’daki ilgi odağının 5G uyumlu katlanabilir ekranlı telefonunun olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER