Manşetler

Huawei P30 serisinden dikkate değer satış başarısı

huawei p30 pro

Huawei P30 serisi sadece 85 gün içinde 10 milyon satış barajını geçmeyi başardı. Bu, serinin P20 telefonlarına göre iki ay kadar daha hızlı davrandığını gösteriyor. Aynı zamanda Huawei telefonları için yeni bir üç aylık satış rekoru da kırılmış oldu.

Mayıs ayı sonu itibarıyla Huawei toplamda 100 milyon cihaz sevkiyatı gerçekleştirdi. Geçen yıla göre daha hızlı biçimde 100 milyon seviyesine de ulaşmış oldu. Bu da şirketin yukarı yönlü grafiğini gözler önüne seren bir başka işaret oluyor.

Bu arada amiral gemisi telefon serisiyle ilgili bir başka haber daha var. Huawei P30 Pro Avrupa Donanım Ödülleri’nde “En İyi Akıllı Telefon” ödülünü aldı. SuperSpectrum ve SuperZoom kamera teknolojileri 100’ü aşkın teknoloji editörü tarafından büyük inovasyonlar olarak değerlendirildi.

Sadece bununla da kalmayan Huawei, 100 milyon SuperCharge ürününün sevkiyatını gerçekleştirdiğini duyurdu. Bunların içinde hızlı şarj teknolojisini destekleyen akıllı telefonlar, şarj aletleri ve taşınabilir şarj cihazları bulunuyor.

Öte yandan Huawei Watch GT de kendi satış rekorunu kırdı. Ekim ayında ilk kez piyasaya çıkan cihaz 2 milyonu aşkın satmayı başardı. Bu da onu en popüler Huawei akıllı saati hâline getiriyor.

Şirket ilk üç ay içinde 5 milyn adet ürünü piyasaya sürdü. IDC’nin raporuna göre bu da yıldan yıla yüzde 282’lik büyümeye karşılık geliyor. Huawei şu anda en büyük 3’üncü akıllı saat üreticisi unvanını elinde bulunduruyor.

Watch GT’de Android yerine, Huawei’nin kendi bünyesinde geliştirdiği işletim sistemi olan Lite OS çalışıyor. Huawei, bu işletim sisteminden epey gurur duyuyor. Satın alma sonrası yapılan bir araştırma, Watch GT’yi satın alanların yüzde 81’inin bu telefonu iki haftaya varan pil ömrü için tercih ettiğini ortaya koyuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER