Manşetler

Huawei P30 Ön İnceleme – Video

huawei p30

Huawei P30 serisinin dikkat çeken ürünü Huawei P30 Pro olsa da, P30 da barındırdığı özellikler ve tasarımıyla nispeten daha düşük fiyata amiral gemisi telefon deneyimi yaşamak isteyenlere hitap eden bir ürün. Paris’teki P30 serisi lansmanında bu akıllı telefonu da kısa süreliğine deneyimleme fırsatı elde ettik.

Huawei P30, 6.1 inç ekrana sahip. Bu ekran da 1080p çözünürlükte ve üst kısmında damla çentik var. Ancak P30 Pro’nun kavisli ekranının aksine P30’da düz ekrana yer verilmiş. Ekranın etrafını saran çerçeve de ince, böylelikle daha kompakt bir gövde biçimi elde ediliyor. Ekran keskinliği ve parlaklığı gayet iyi görünüyor. Bu telefonda da ekrana yerleşik parmak izi okuyucusu var, ancak etkinlik alanında bunu deneyimleme fırsatı bulamadık. Ancak P30 Pro’daki sensörün hızlı çalıştığını biliyoruz, P30’da da bu durum farklı değildir diye düşünüyoruz.

P30 da Kirin 980 işlemciye sahip, 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza. Bu paket de yüksek performansı kullanıcılara sunacaktır. Daha küçük boyutlu bir gövde barındırması nedeniyle, 3650 mAh kapasiteli pil var. Kablosuz şarj ve tersine kablosuz şarj özellikleri de bu telefonda mevcut durumda.

Huawei P30’da dört yerine üç arka kamera var. Var olan kameraların özellikleri aşağı yukarı P30 Pro’dakilerinkine benziyor. Ancak ultra geniş açılı kamera 16 megapiksel çözünürlüğe sahip. 40 megapiksel çözünürlüklü lens ise f/1.8 ile daha küçük bir diyafram değerine sahip. Yakınlaştırma yeteneği de P30 Pro’daki kadar yüksek değil. Önde ise 32 megapiksel kamera bu telefonda da mevcut durumda. Eğer Huawei P30 elimize gelirse, bu telefonun kamera yeteneklerini daha detaylı biçimde inceleme fırsatı bulacağız.

Huawei P30’un yurt dışı fiyatı 799 avro olarak açıklandı. Yüksek performans isteyen, kamera konusunda ise P30 Pro’daki gelişmiş özellikleri aramayan tüketiciler için P30 uygun bir seçenek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER