Teknoloji

Huawei P30 Huawei CEO’su tarafından doğrulandı

huawei p20 pro inceleme

Huawei CEO’su Richard Yu, Berlin’de düzenlenen IFA 2018 kapsamında verdiği bir röportajda Huawei P30 ismini zikrederek telefonun gelişini şimdiden doğruladı.

Huawei’nin oldukça parlak olan mevcut satış performansı konusunda bir grup gazeteciyle konuşan Yu, verdiği yanıtlardan birinde şirketin gelecekte çıkaracağı ürünlerin de adını andı. Mate 20’nin P20 Pro’dan daha iyi olacağını söyleyen Huawei CEO’su, önümüzdeki yıl çıkacak P30’un ise daha da iyi olacağını dile getirdi.

Huawei cephesinde gözler hâli hazırda Mate 20 ve Mate 20 Pro’nun tanıtımına çevrilmiş durumda. Mate 20 serisi, 16 Ekim’de Londra’da düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. P30’un ise önümüzdeki yılın şubat ayından önce tanıtılması beklenmiyor. Yu da yaptığı açıklamayla P30 için önümüzdeki yılın beklenmesinin gerektiğini doğrulamış oldu.

Huawei P30 ismini zikreden Huawei CEO’su Richard Yu, ekim ayında tanıtılacak Mate 20’nin özellikleri konusunda da ipucu vermekten geri kalmadı. Yu, IFA 2018’de tanıtılan Kirin 980 yonga seti sayesinde Mate 20’nin gerçek zamanlı nesne tanıma özelliğine sahip olacağını belirtti. Söz konusu özelliğin 2019’da tanıtılacak P30’da da bulunması pek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER