Teknoloji

Huawei P20 Pro dayanıklılık testi ekranın kolay çatlayabileceğini gösteriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p20 proHuawei akıllı telefon pazarının son yıllardaki yükselen yıldızları arasında yer alıyor. Şirketin yeni amiral gemisi P20 Pro, arkasında bulunan üç lensli kamera kurulumuyla fotoğraf çekmeyi sevenlere farklı bir deneyim vadediyor. Huawei P20 Pro’nun zorlu koşullara ne kadar dayanabileceği konusunda ise JerryRigEverything ekibinden Zack Nelson tarafından gerçekleştirilen dayanıklılık testi fikir veriyor.

Nelson teste telefonun çizilmeye karşı dayanıklılığını ölçerek başlıyor. Bu aşamada P20 Pro’nun ekran camının çizilmelere karşı Corning Gorilla Glass seviyesinde dayanabildiğini gösteriyor. Ekranın Gorilla Glass ile kaplı olmaması bu sonucu biraz daha etkileyici hâle getiriyor. Mohs sertlik skalasında altıncı aşamaya geçildiğinde ekranda çizikler görülüyor. Ancak bunun normal bir durum olduğu belirtiliyor.

P20 Pro’ya uygulanan dayanıklılık testinin bükülme safhası ise bazı can sıkıcı noktaları işaret ediyor. iPhone 6 Plus’ın kolayca bükülebildiğinin anlaşılmasından bu yana hem üreticiler hem de kullanıcılar bu konuya biraz daha fazla önem gösteriyor. Akıllı telefon üreticileri amiral gemilerini dayanıklı kılma konusuna daha fazla yoğunlaşsa da, P20 Pro’nun ekranının henüz ilk bükme hareketinde çatlaması telefon için ciddi bir handikap olma potansiyeli taşıyor.

Nelson bu durumun çizik testi sırasında ekranda oluşan çatlaklardan kaynaklanabileceği notunu düşmeyi ihmal etmese de, daha önce aynı işlemi uyguladığı başka cihazlarda böyle bir durumla karşılaşmadığının da altını çiziyor.

Huawei P20 Pro dayanıklılık testinde başka bir sorunla karşılaşmıyor. Ancak söz konusu sorunun önemli sayılabilecek türden olduğunu unutmamak gerekiyor. Ekranın üstündeki cam çatladığında OLED paneli bu durumdan etkilenmiyor. Yine ekranda beliren beyaz leke ise P20 Pro’nun ateşin yanına yaklaştırmaya uygun bir cihaz olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER