Teknoloji

Huawei P20 lite Türkiye’de satışa sunuldu

huawei p20 liteHuawei geçtiğimiz ayın sonunda P20 serisi telefonlarını görücüye çıkarmıştı. Serinin en dikkat çekici telefonu üç arka kameralı P20 Pro olsa da, diğer modeller de tasarımlarıyla ilk bakışta görenleri etkilemeyi başarmıştı. Mart sonunda görücüye çıkan telefonlardan biri olan Huawei P20 lite, P20 serisinin Türkiye’ye giriş yapan ilk üyesi oldu.

Genel hatları itibarıyla P20 ailesinin diğer üyeleriyle benzer bir tasarıma sahip olan P20 lite’ta 5.84 inç büyüklüğünde FullView ekran yer alıyor. 2280 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlüklü ekranın üst kısmında P20 ve P20 Pro’da olduğu gibi bir çentik bulunuyor. Bu çentikte 78 derecelik görüş açısına sahip 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera, ahize ve yakınlık ve ortam ışığı sensörü bulunuyor.

Akıllı telefonun arkasında ise biri 16 megapiksel diğeri ise 2 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. P20 lite’ta bulunan LCD akıllı ışık teknolojisi ise Huawei’nin dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor. Çinli üretici, LCD akıllı ışık teknolojisi sayesinde P20 lite’ın düşük ışıklı ortamlarda da etkileyici kareler yakalayabileceğini belirtiyor.

P20 lite’ın arka panelinin ortasında bir parmak izi tarayıcı bulunsa da, akıllı telefonda yüz tanıma teknolojisi de mevcut. Huawei, kullanıcıların ekrana 800 milisaniyeden daha kısa bir süre bakarak P20 lite’ın kilidini açabileceğine dikkat çekiyor. Hızlı şarj teknolojisi de Huawei’nin üzerinde durduğu noktalar arasında bulunuyor. Şirket, 9V2A yüksek voltajlı hızlı şarj ile 3000 mAh kapasiteli pilin hızlı biçimde dolmasını vadediyor.

Akıllı telefonun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 659 yonga seti yer alıyor. Sekiz çekirdekli bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Dileyen kullanıcılar microSD kart desteğiyle bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

P20 lite kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini Huawei’nin EMUI 8.0 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Son zamanlarda yapay zekâ konusuna yoğun biçimde odaklanan Huawei, EMUI 8.0’da da yapay zekâ yardımıyla optimizasyonları gerçekleştirdiğinin altını çiziyor.

Huawei P20 lite Türkiye fiyatı ne kadar?

Klein Mavi, Sakura Pembesi ve Gece Mavisi adını taşıyan üç farklı renk seçeneği bulunan Huawei P20 lite, Türkiye’de 2 bin 349 TL’lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER