Manşetler

Video: Huawei P Smart Kutusundan Çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p smart kutu açılımıHuawei’nin geçtiğimiz yılın hemen sonunda duyurusunu gerçekleştirdiği orta segment Android telefonu Huawei P Smart, kısa bir süredir Türkiye’de de satılıyor. 1599 TL’lik satış fiyatıyla kullanıcılara şık tasarım ve Full HD+ ekran deneyimi vadeden bu Android telefon test merkezimize ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesini Teknoblog’da bulacağınız Huawei P Smart’ın kutu açılımını yapıyor, ilk turu birlikte atıyoruz.

Huawei P Smart’ın kutusundan telefonun dışında SIM kart iğnesi, kullanım kılavuzu, garanti belgesi, şarj adaptörü, USB kablosu ve topuzlu kulaklıklar çıkıyor. Telefonda microUSB portu bulunduğu için, USB kablosu da doğal olarak microUSB ucu taşıyor.

P Smart tasarım açısından Huawei P10 serisine benziyor, P10’un havasını taşıyor. Ancak daha ucuz fiyatlı bir telefon olduğunu da bir şekilde hissettiriyor. Siyah renkli yekpare metal gövde, makul bir kalınlığa sahip. Bu da ergonomiye olumlu katkıda bulunuyor, telefon rahat biçimde tutuluyor.

18:9 görüntü oranına sahip olan, 5.65 inç ekranın etrafını saran çerçeve çok geniş alana sahip değil. Dolayısıyla nispeten kompakt bir gövdede büyük ekran deneyimi yaşamak mümkün oluyor. IPS ekranın sunduğu 1080 x 2160 piksel çözünürlük, keskin ve net yazıların, görüntülerin elde edilmesini sağlıyor. Ekran parlaklığı da optimum seviyede görünüyor.

Kurulum işlemi kısa sürede tamamlanıyor. Tabii ki, kurulum sırasında eski telefondan bilgileri aktarmayı tercih ederseniz ya da parmak izi okuyucusunun kurulumunu da yapmak isterseniz, süre biraz daha uzayacaktır.

Huawei P Smart’ın güzel yanlarından bir tanesi, Android 8.0 Oreo ile yüklü gelmesi. Bunun üstünde de Huawei’nin EmotionUI kullanıcı arayüzünün en son sürümü bulunuyor. Renkli duvar kağıtları, hoş görünüme sahip ikonlar ile gayet eğlenceli bir arayüz kullanıcılar bekliyor. Huawei’nin kullanıcı arayüzünden bildiğimiz gibi, uygulama menüsü yok. Tüm uygulama kısayollarını, bileşenleri ana ekran panellerine yerleştiriyorsunuz. Google’ın birçok uygulaması P Smart’ta yüklü geliyor. Bunun yanı sıra, Huawei’nin de Araçlar altında sunduğu FM Radyo, Ayna gibi klasik uygulamalar mevcut durumda.

Huawei P Smart’ın biri 13, diğer 2 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera sisteminin ve 8 megapiksellik ön kamerasının nasıl fotoğraflar ve videolar ürettiğini görmek için detaylı incelememizi beklemelisiniz. Aynı şekilde sekiz çekirdekli HiSilicon işlemcinin performansı hakkında yorumlarımızı da incelemeye saklıyoruz. Şimdi sizi kutu açılımı ile başbaşa bırakalım. İyi seyirler!

İLGİLİ HABERLER